Basketaši Srbije će se boriti za bronzu, poraženi od Rusije u polufinalu 1Basketaši Srbije Foto: FIBA

Reprezentacija Rusije u basketu 3×3 savladala je u polufinalu Olimpijskih igara ekipu Srbije rezultatom 21:10 i plasirala se u finale.

Ove dve selekcije već su se susrele juče na Olimpijskim igrama, kada su basketaši Srbije slavili rezultatom 21:10, što je bila njihova najubedljivija pobeda u Tokiju. Rusija je do polufinala došla nakon što je u četvrtfinalu savladala Holandiju u izuzetno neizvesnoj utakmici rezultatom 21:19.

Početak utakmice razlikovao se od jučerašnje, te su reprezentativci Rusije postigli poen iz reketa, ali ubrzo je na teren ušao Dušan Domović Bulut i pogodio šut za dva poena, čime je Srbija došla u prvo vođstvo na ovoj polufinalnoj utakmici.

Utakmica nije tekla glatko, kako je možda delovalo da će biti nakon jučerašnjeg iskustva sa basketašima Rusije.

Šut nije služio basketaše Srbije. Vasić je promašio nekoliko zicera, a Majstorović u svojih prvih pet šuteva za dva poena nije uspeo da postigne pogodak.

Ubrzo su reprezentativci Rusije stigli do vođstva 8:4, a basketaši Srbije napravili su petu ličnu grešku, što je bio dodatan problem za dalji tok utakmice.

Pri rezultatu 11:5 za ruski tim, reprezentativci Srbije napravili su i sedmi faul, nakon čega su Rusi imali dva slobodna bacanja. piskov je pogodio oba šuta i podigao razliku na 13:5.

Razlika se nadalje samo povećavala, da bi na kraju Rusija slavila rezultatom 21:10.

Prema podacima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), Bulutu je ovo bila 100. utakmica odigrana za nacionalni tim.

Drugo polufinale u kome će se sastati reprezentacije Belgije i Letonije igra se danas u 11.40 časova, nakon čega će basketaši Srbije saznati protiv koga će se boriti za bronzanu medalju.

Utakmica za treće mesto po rasporedu se igra u 14:15 časova, dok je finale na redu u 15:25.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari