Milenku Sebiću bronza u disciplini malokalibarska puška trostav na OI u Tokiju 1Foto: Screenshot RTS

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić osvojio je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini malokalibarska puška trostav.

Sebić je u finalu ostvario rezultat od 448,2 kruga, dok je zlatnu medalju osvojio Kinez Čanhun Žen, uz novi svetski i olimpijski rekord (466 kruga).

Srebro je pripalo ruskom takmičaru Sergeju Kamenskom (464,2 kruga).

Srbiji je ovo peta medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, i do sada ima jedno zlato, jedno srebro i tri bronze.

Sebić: Prezadovoljan sam osvojenom medaljom na OI

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić rekao je danas da se pet godina spremao za nastup u Tokiju, kao i da je prezadovoljan što je uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama.

„Posle Rija sam imao veoma težak period jer sam bio spreman za finale, ali nisam tada uspeo da osvojim medalju. Poslednjih pet godina sam se spremao za Tokio i to je urodilo plodom. Prezadovoljan sam jer sam uspeo da pobedim sebe i osvojim medalju“, rekao je Sebić, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

Sebić je danas u finalu malokalibarske puške trostav osvojio bronzanu medalju na Igrama u Tokiju.

„Uživao sam u momentu i bio svestan osvajanja medalje. Izborio sam se danas za ulazak u finale, u finalu je sve krenulo od nule i počela je nova borba. Bilo mi je malo lakše jer sam se rasteretio, i bio spreman za sve što me čeka“, dodao je 36-godišnji strelac.

On je istakao da je pred poslednji hitac znao da je u prednosti u odnosu na Norvežanina Džona Hermana Hega.

„Znao sam da u odlučujućem metku Norvežaninu bežim za 0.7 krugova i maksimalno sam se skoncentrisao da taj hitac bude onaj pravi. Medalju posvećujem našoj preminuloj koleginici Bobani Veličković Momčilović“, zaključio je Sebić.

Srbija sada ima pet medalja na Igrama u Tokiju, jednu zlatnu, jednu srebrnu, i tri bronzane.

Vučić čestitao Sebiću na medalji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je reprezentativcu Srbije u streljaštvu Milenku Sebiću osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Dragi Milenko, čestitam Vam na osvojenoj bronzi i još jednoj medalji koju ste izborili za naš olimpijski tim! Hvala Vam za uloženu energiju i srčanost! Bravo, Milenko!“, napisao je Vučić u objavi na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Čestitka ministra Udovičića

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas reprezentativcu Srbije u streljaštvu Milenku Sebiću osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Bronzana olimpijska medalja je u preciznim rukama našeg Milenka Sebića! Bravo, Milenko, dokazao si da si među najboljim strelcima na svetu kada je bilo najpotrebnije! Ponosni smo na tebe, tvoj stručni štab i Streljački savez Srbije na ovom istorijsku uspehu“, napisao je Udovičić na svom Tviter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari