Pakleni ritern za pakleni servis Zvereva 1foto EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale muškog singla na Olimpijskim igrama u Tokiju jer je u četvrtfinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 6:2, 6:0.

Protivnik najboljeg igrača na svetu u duelu za plasman u finale biće trenutno petoplasirani igrač na ATP listi, Nemac Aleksander Zverev, a ovaj meč se igra danas u drugom terminu na centralnom terenu (oko 10.00 po našem vremenu).

Đoković i Zverev izlaze na teren po završetku prvog polufinala, u kojem se sastaju Rus Kačanov i Karenjo-Busta iz Španije.

Kačanov je u četvrtfinalu bio bolji od Francuza Uga Umbera sa 7:6, 4:6, 6:3, dok je Karenjo-Busta napravio veliko iznenađenje i eliminisao favorizovanog Danila Medvedeva sa 6:2, 7:6.

Đoković je do trijumfa stigao bez puno problema, ubedljivom i dominantnom igrom u oba seta.

Nišikori je samo u prvom gemu u kojem je servirao Đoković najavio da ovaj meč može da bude neizvestan, stigao do prednosti od 30:0, ali se od tog trenutka sve odvijalo onako kako je Đoković želeo.

Već u narednom gemu oduzeo je servis Japancu, a prvi set osvojio je nakon što je još jedanput brejknuo Japanca.

Nišikori je u prvom gemu drugog seta imao brejk loptu, ali je Đoković sa dva fantastična poena sprečio protivnika da povede.

Čini se da je tog trenutka japanski teniser prestao da pruža otpor i do kraja je je bio samo pasivni posmatrač onoga što je svetski broj jedan činio na Centralnom terenu u Tokiju.

Na konferenciji za medije svetski broj jedan je rekao da se nalazi u odličnoj formi.

– Protiv Nišikorija sam odigrao najbolji meč na turniru i to će mi biti veliki podstrek za polufinale. Očekuje me najteži meč, protiv Zvereva, ali poznajem ga dobro, znam šta me čeka, biću spreman – izjavio je Đoković, a zatim odgovorio na pitanje novinara šta misli o „paklenom servisu“ sledećeg protivnika.

– On pakleno servira? I ja pakleno riterniram.

Najbolji teniser na svetu tvrdi da ne oseća umor uprkos velikom broju mečeva koje je odigrao za kratko vreme i veoma teškim uslovima za igru.

– Nisam umoran, nisam se previše izmorio ni u singlu, ni u dublu. Završio se dan na najbolji mogući način sa Ninom na terenu. Sad da se usredsredimo na naredni meč, da ne razmišljamo predaleko, korak po korak – rekao je Đoković.

Trijumfom nad Japancem u četvrtfinalu Đoković je zabeležio svoju 13. pobedu na Olimpijskim igrama i tako dostigao Rodžera Federera, koji je do sada bio teniser sa najviše pobeda u istoriji Igara.

Miks protiv Vesnine i Karaceva

Novak Đoković i Nina Stojanović plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira u tenisu pošto su u konkurenciji miks parova pobedili nemački par Laura Zigmund – Kevin Kravlec sa 6:1, 6:2. Protivnici srpskom miksu za plasman u finale biće Rusi Elena Vesnina i Aslan Karacev, dok se u drugom polufinalu sastaju ruski par Irina Pavljučenkova – Andrej Rubljov i Australijanci Ešli Barti i Džon Pirs.

Meč je odlučen u prva tri gema drugog seta, koji su trajali čak 19 minuta. Srpski par je kod rezultata 1:1 napravio prvi brejk, a potom na servis Đokovića povisio vođstvo na 3:1 i praktično osigurao plasman u narednu rundu.

Đoković i Stojanovićeva izlaze na teren broj jedan u četvrtom meču po redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari