OKS, FK Partizan, Olimpijakos, Zvezda, Evroliga, ABA liga, opraštaju se od Ivkovića 1Foto: Screenshot YouTube/N1

Olimpijski komitet Srbije (OKS), brojni fudbalski i košarkaški klubovi, Evroliga, opraštaju se od legendarnog trenera Dušana Ivkovića, koji je umro danas u Beogradu.

OKS je na svom sajtu naveo da je Ivković bio jedan od najboljih evropskih trenera i podsetio na mnoge uspehe koje je ostvario sa reprezentacijom.

OKS je izrazio saučešće porodici i čitavoj sportskoj javnosti zbog smrti legendarnog trenera.

Uprava košarkaške Evrolige takođe žali zbog Ivkovićeve smrti.

„Šaljemo izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima. Legenda Evrolige. Počivaj u miru“, navela je Evroliga.

Od Ivkovića se oprostio i fudbalski klub Partizan.

Zatečeni, u neverici… Jedan od nas koji je svu ljubav dao za sport, košarku i crno-belu boju. Legenda, posle čijeg odlaska više ništa nije isto. Tvoji crno-beli“, navodi se u saopštenju.

Partizanov večerašnji protivnik u Ligi konferencija kiparski Anortozis izrazio je saučešće.

„Naše najdublje saučešće zbog smrti jednog od najvećih trenera. Ceo košarkaški svet je u žalosti“, naveo je Anortozis na Tviteru

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da su kompletan menadžment, igrački kadar, stručni štab, ženski klub i mlađe selekcije crveno-belih izuzetno pogođeni vešću o smrti Ivkovića.

I crveno-beli su podsetili na trenerske uspehe Ivkovića, za koga je navedeno da je najuspešniji selektor reprezentacije Jugoslavije na Evropskim prvenstvima i jedna od najvažnijih figura domaće košarke tokom njene istorije.

Od svog bivšeg trenera oprostio se i Olimpijakos porukom „Otišao je najveći“.

„Crveno-bela porodica je razorena. Najveći trener Olimpijakosa i jedan od najboljih u Evropi, veliki Dušan Ivković više nije sa nama. Legendarni Duda je ostavio veliku prazninu. U takvim trenucima nema reči… Učitelju, hvala ti na svemu što si nas naučio. Zauvek ćemo te pamtiti. Lepo putuj legendarni Dudo“, naveo je Olimpijakos.

Turski klub Fenerbahče saopštio je da je duboko ožalošćen zbog smrti evropske košarkaške legende Dušana Ivkovića i izrazio je saučešće porodici i prijateljima.

Udruženje igrača Evrolige navelo je da je tužno zbog smrti legende košarke.

„Šaljemo molitve i saučešće njegovoj porodici, prijateljima i igračima koji su imali sreće da ih predvodi ‘Trener Duda'“, navelo je Udruženje.

Košarkaša ABA lige tužna je zbog odlaska jednog od svojih najvećih saradnika – legendarnog trenera Dušana Ivkovića“.

Liga je navela da će Ivković, koga je nazvala „košarkaškim džinom“, zauvek ostati u srcima košarkaških navijača sa ovih prostora i da je on trener koji je dao ogroman doprinos slavi jugoslovenske reprezentacije.

Osim slavnih dana sa reprezentacijom, ABA liga podsetila je da je Ivković imao i mnogo uspeha u radu na klupskom nivou.

„Hvala ti na svemu što si dao našem divnom sportu i jedno je sigurno – mi predani ljubitelji ove igre te nikada nećemo zaboraviti“, navela je liga.

Dušan Ivković umro je u Beogradu u 78. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari