Olimpija mora da isplati dug Miloševiću: Savo pobedio i na CAS-u 1foto: Starsportphoto ©

Slovenački klub definitivno izgubio spor sa svojim bivšim trenerom.

Savo Milošević je još u oktobru 2021. godine dobio otkaz od Olimpije, ali sve vreme se sudio sa svojim poslednjim poslodavcima, jer nisu hteli da mu isplate odštetu.

Kako je u trenutku prinudnog raztlaza imao važeči ugovor sa Ljubljančima tužio ih je Međunarodnoj fudbalskoj federaciji, a FIFA je ustanovila da ima pravo na traženi novac.

Međutim, uprava se nije mirila sa takvom presudom, pa je probala da je obori pred sudijama Suda za sportsku arbitražu u Lozani. I doživela konačni poraz za zalenim stolom.

Naime, CAS je potvrdio odluku FIFA, što znači da fudbalski velikan bivše jugoslovenske republike mora da mu isplati 311.000 evra duga.

“Ovo je odluka koju sam očekivao, znao sam da će biti takva, drugačije nije ni moglo da bude, jer je sve na mojoj strani. Olimpija je na sve moguće načine tražila kako da odloži isplatu, ali su i oni znali da će izgubiti pred CAS-om.

“Osećam olakšanje. Prošlo je 14 meseci otkako sam otišao i sve se pretvorilo u noćnu moru. Nisam radio 14 meseci, što je loša stvar, ali tako se desilo. Nije bilo šanse da se izbegne ova situacija, iako sam dao sve od sebe da do toga ne dođe. Drugog izbora na kraju nisam imao”, objasnio je Milošević za slovenačke medije.

Nekadašnji šef stručnog štaba Partizana sada ima odrešene ruke u potrazi za novim angažmanom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.