Olimpijakos do trećeg mesta u napetoj završnici, Fener se uozbiljio tek na kraju 1EPA-EFE/RONALD WITTEK

Velikan iz Atine slavio nad Fenerbahčeom u meču za treće mesto, na Fajnal-foru Evrolige u Berlinu (87:84).

Treneri će se buniti, igrači izjavljivati da je besmisleno, ali dokle god se šampion Evrope bude dobijao na Fajnal-foru igraće se i meč za treće mesto.

Teško je pronaći takmičarski motiv posle izgubljenih polufinala u petak, naročito u okolnostima kada nijedan od timova nije bio ni blizu da ugrozi Real i Panatinaikos, ali je Olimpijakos uspeo da se izdigne iz motivacione učmalosti i zauzme treće mesto u konačnom poretku.

Oli je početkom treće deonice imao trinaest poena prednosti, u uvodnim minutima četvrtog kvartala deset i maltene je svo vreme vodio, a nešto veća neizvesnost viđena je tek pred sam kraj utakmice.

Činilo se da će Olimpijakos mirno privesti meč kraju, s obzirom na to da je poslednja tri minuta dočekao sa prednošću od 11 poena (87:76).

Ipak, osetna indolentnost i relaksiranost crveno-belih dovela je do toga da se Fener vrati u meč i faktički dođe do toga da duel odvede u produžetke.

Imao je Sertač Šanli šut za produžetak, ali nije bio precizan, mada je ostalo upitno i to da li je prilikom šuta možda i fauliran.

Kao i protiv Reala, Aleks Piters bio je najraspoloženiji u pobedničkom sastavu sa 20 poena, Vilijams-Gos (12p), Larencakis i Milutinov sa po 10 poena bili su još dvocifreni, a osim Filipa Petruševa i Mitru-Longa svi ostali upisali su se u listu strelaca.

U poraženom timu Dešuan Pjer sa 19 poena bio je najefikansiji, dok je Skoti Vilbekin ubacio tri poena manje.

Marko Gudurić je za 15 minuta na parketu dao šest poena.

Olimpijakos je ubacio čak 15 trojki, šutirajući za tri poena čak 65%, dok je Fener sa distance ubacio 12 šuteva na 42,9% uspešnosti.

Atinjani su došli do trećeg mesta iako su imali čak 21 izgubljenu loptu, naspram Fenerovih 11.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari