Olimpijakos doveo prvo pojačanje 1foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Dok traje saga u vezi sa ostankom Tajlera Dorsija, Olimpijakos je angažovao prvo letošnje pojačanje. Opremu crveno-belih iz Atine zadužio je iskusni centar Džoel Bolomboj.

Bolomboj je u poslednje četiri sezone nastupao za CSKA; u međuvremenu je dobio i ruski pasoš tako da je i igrao za reprezentaciju Rusije.

Bio je i šampion Evrolige sa „armejcima“ (2019. godine), a dva puta je podizao pehar i u regionalnoj VTB ligi.

Momak rođen u Donjecku, kome je otac iz Kongoa, a majka Ukrajinka, bio je član reprezentacije Rusije u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine, ali je s početkom invazije Rusije na Ukrajinu odlučio da napusti Moskvu i nije se vraćao uprkos upozorenjima da će biti sankicionisan.

Bolomboj, koji osim ukrajinskog i ruskog poseduje i američki pasoš, jer se još kao trogodišnje dete preselio sa porodicom u SAD, prošle godine je imao prosek od 5,9 poena i 4,1 skok Evroligi dok ruski timovi nisu isključeni iz takmičenja.

Studirao je na Veber Stejtu, a nakon što je 2016. izabran kao 52. pik od strane Jute neuspešno je pokušavao da se nametne i izbori za NBA ugovor, pre nego što se 2018. preselio u Moskvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari