Olimpijakos poslednji učesnik Fajnal-fora Evrolige 1Foto: EPA/ SPYROS CHORCHOUBAS

Košarkaši Olimpijakosa poslednji su učesnici Fajnal-fora Evrolige, pošto su u petoj utakmici serije protiv Efesa pobedili turski tim sa 87:78.

Počeli su bolje meč domaći, napravili seriju 12:5, ali se gosti bude i stižu do minimalnog minusa na kraju prvog perioda – 25:21.

U drugoj četvrtini se turski tim „budi“ i dobija je sa 20:12, pa na odmor odlazi sa +4 – 41:37.

U drugom poluvremenu ekipa Janisa Sferopulosa pronalazi ritam, Printezis i Papapetru postižu važne poene i i zbog 5 faulova iz igre „izbacuju“ gostujuće centre, Danstona i Kirka, pa u jednom trenutku stižu do osam poena prednosti. Ipak, tada u seriju ulazi Brendan Pol i sa dve vezane trojke vraća neizvesnost u meč, da bi trojkom Printezisa minut i po pre kraja susreta nastalo veliko slavlje u dvorani „Mira i prijateljstava“ jer je bilo jasno da se iz novog, skoro dvocifrenog, minusa Efes neće moći u tako kratkom vremenskom periodu vratiti.

Najefikasniji u redovima ekipe iz Pireja bili su Spanulis sa 22 i Printezis sa 14 poena, dok je u ekipi Efesa najbolji bio Čedi Osman sa 11 koševa.

Na fajnal-foru će se 19. maja sastati CSKA i Olimpijakos odnosno Fenerbahče i Real, a pobednici polufinalnih duela će dva dana kasnije igrati u finalu, dok će poraženi nastupiti u meču za treće mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari