Olimpijska šampionka Jovana Preković u finalu Svetskog prvenstva u Dubaiju 1Foto: promo

Olimpijska šampionka u kategoriji – 61 kg Jovana Preković pripadnica Ministarstva odbrane i oružanih snaga Vojske Srbije i karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca je danas izborila učešće u finale seniorskog svetskog prvenstva u karateu koje se održava u Dubaiju, saopštio je stručni tim karatistkinje.

Kkaos e navodi u saopštenju, Jovana je u prvom meči savladala Banaszczyk Dorotu iz Poljske rezultatom 4:0, u drugom meču sa 5:0 savladala se protivnicu iz Perua Grande Aleksandru sa kojom se borila i na putu do Olimpijskog zlata. U Trećoj borbi Jovana je na ubedljiv način i to čak sa 8:0 pobedila takmičarku iz Alžira Chaima Midi i tako se plasirala u polufinalnu borbu.

U polufinalu Jovana Preković se sastala sa Suchankova Ingridom iz Slovačke koju je pobedila sa 3:2 i tako je izborila plasman u finale gde će se sastati sa takmičarkom iz Ukrajine Seroginom Anitom i ovo će zapravo biti i repriza ovogodišnjeg prvenstva Evrope kada je Jovana po drugi put u svojoj karijeri postala evropska prvakinja.

– Jako sam zadovoljna današnjim  nastupom i mojom trenutnom formom. Danas sam na veoma ubedljiv način izborila učešće u fiinale. Po rezultatima se jasno vidi da sam bila ubedljiva, sigurna i spremna ali nije još gotovo …..u subotu je finale“ nakon polufinala izjavila je Jovana Preković

Trener Jovane Preković, Roksanda Atanasov rekla je da ono što je Jovana danas pokazala je vrhunski karate i dokazala je da se nalazi u vrhunskoj formi.

– Nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju nismo mnogo slavile jer smo želele da odbranimo titulu prvaka sveta osvojenu 2018 godine. Nastavile smo vredno da treniramo i radimo i rezultat nije izostao. Spremne smo za finale.Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim Vladi Republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu odbrane, Olimpijskom komitetu Srbije, kompaniji ,,Peštan,, i Opštini Aranđelovac i Karate federaciji  Srbije što su zajedničkim snagama omogućili da u Aranđelovac dovedemo svet i da imamo najbolje moguće uslove za pripreme i za ovo takmičenje. Nismo menjali naš recept koji smo primenili tokom priprema za Tokijo i eto se opet pokazao kao najbolji, istakla je Atanasov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari