Olimpijski vaterpolo šampion Srbija ne može direktno na prvenstvo Evrope 1 EPA-EFE/ANTONIO BAT

Delfini plaćaju cenu rezultatskog neuspeha na poslednjem kontinentalnom šampionatu.

Na EP u Splitu, ovog leta, osvajač zlatnih medalja na OI u Rio de Žaneiru 2016. godine i Tokiju 2021. prvi put u istoriji našeg trofejnog sporta ispao je već u osmini finala.

A, kako pravo direktnog plasmana na EP u Tel Avivu 2024. ima samo sedam najbolje plasiranih selekcija, Srbija kao 9. mora u kvalifikacije za pomenuto takmičenje.

Posle povlačenja famozne trofejne šestorke – Filipović, Prlainović, Aleksić, S. Mitrović, braća Pijetlović – drastično promenjena ekipa moraće da se bori sa Maltom, Slovenijom, Slovačkom… Kako bude odlučio žreb. Možda i Rusijom, ako joj do tada budu ukinute sankcije.

Za razliku od osvajača pete pozicije na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu i u Svetskoj ligi, evropski prvak šampion Hrvatska, Mađarska, Španija, Italija, Grčka, Francuska, Crna Gora i organizator Izrael ne moraju da brinu oko učešća na EP.

Realno, ni Srbija, jer i na početku timskog razvojnog puta novog sastava ima sve što je potrebno da se pojavi u Tel Avivu. A vreme će pokazati kada će opet moći da konkuriše za odličja na velikim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari