Opijum u Hongkongu zbog kojeg se neće zaratiti: Graja 40.000 ljudi na treningu, a male barke s Mesijevim likom plove lukom Viktorija (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/LEUNG MAN HEI

Inter iz Majamija, ligaš američkog sokera, dobio je s argentinskim asom Lionelom Mesijem odlike trupe koja ide po svetu i oduševljava mase, kao što su to u svoje vreme radili Harlem Globtrotersi na košarkaški način i Santos s Peleom na fudbalski.

Toj se putujućpj grupi na njenoj turneji u susret novoj sezoni u MLS ligi pridružio i urugvajski golgeter Luis Suarez, s kojim je Barselona u malom još veća, jer je proslavljeni engleski fudbaler Dejvid Bekam, jedan od vlasnika nove globalne fudbalske atrakcije, prošlog leta uz Mesija privoleo još dvojicu trofejnih igrača katalonskog tima da dođu u Fort Loderdejl – Serhija Busketsa i Đordija Albu.

Inter je krenuo remijem bez golova protiv reprezentacije Salvadora u glavnom gradu te zemlje, a zatim se vratio u SAD da odigra meč s Dalasom na njegovom terenu (1:0 za domaćina).

Dalje, u Saudijskoj Arabiji, novom fudbalskom raju. izgubio je u Rijadu od Al Hilala s 4:3 (Mitrović dao jedan gol za domaći tim, a Mesi i Suarez po jedan za goste), a od Al Nasra, i to bez portugalske zvezde Kristijana Ronalda, čak sa 6:0.

Inter je već u Hongkongu. S njegovom selekcijom odmeriće snage u nedelju uveče po našem.

 

Čim je Mesi stupio na tle jedne od najgušće naseljenih teritorija na svetu, počeo je na svoje poklonike u tom delu sveta da deluje kao opijum, zbog kojeg se, srećom, neće zaratiti kao u Opijumskom ratu Velike Britanije i Kine u XIX veku oko Hongkonga.

 

Na treningu dan uoči utakmice sleglo se svih 40.000 duša na hongkonškom stadionu. Mesijea pojava na terenu je dovela do zaglušujuće graje, a njegov prvi kontakt s loptom do delirijuma.

 

I u gradu je sve u znaku Interove zvezde i klupske roze boje američkog tima.

Tako, recimo, lukom Viktorija plove male barke, tradicionalna prevozna sredstva, koje su okićene Mesijevim likom.

 

Inter posleodlazi u Japan na meč s japanskim prvakom Viselom iz Kobea na Olimpijskom stadionu u Tokiju.

Poslednja utakmica je na Interovom igralištu s Njuels Old Bojsom, argentinskim klubom iz kojeg je potekao Mesi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari