Opština obećala struju FK Dragačevu 1Foto: Pixabay/Blueeyes

Opština Lučani i Fudbalski klub Dragačevo iz Guče postigli su dogovor o puštanju električne energije na stadion.

Struja je FK Dragačevu isključena pre više od pola godine zbog poplava koje su zahvatile terene, ali potom nije puštena ni posle sanacije zbog čega preko 60 dece nisu u svlačionicama imali grejanje i toplu vodu.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović obećao je da će električna energija biti puštena u „što kraćem roku“, da će ponovo biti aktivirano električno brojilo kluba, kao i da će biti proverene elektroinstalacije.

Opština se obavezala i da će pomoći klubu u nabavci bele tehnike (pre svega veš mašina), sportskih rekvizita i opremi koja je uništena u poplavama.

Dolović je najavio da je planu da se u narednom periodu izdvoji oko devet miliona dinara na građevinske i tehničke radove oko terena za fudbal.

Dogovorom je obećano i da će FK Dragačevo iz redovnog budžetskog finansiranja sportskih organizacija dobiti u 2020. godini 60.000 dinara, iako je do sada ta cifra godišnje iznosila 240.000 dinara.

Na sastanku kojem je prisustvovao i direktor Kulturnog centra Lučani Jovan Kovačević dogovoreno je da dug prema klubu od dva miliona dinara zbog održavanja Sabora trubača na terenima FK Dragačevo, koji postoji još od 2017. godine, treba da se „zbog tehničkih i pravnih stvari reši sudskim putem“.

Dogovor oko korišćenja terena FK Dragačevo za buduće Sabore trubača odložen je dok se ne završi sudski spor oko prava korišćenja fudbalskih terena koji se vodi pred Upravnim sudom u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari