Opuštanje nije dozvoljeno 1Foto: EPA/ Leonardo Munoz

Novak Đoković se deseti put u karijeri plasirao u osminu finala Vimbldona, sedmom pobedom u ukupno osam mečeva sa Gulbisom.

 Tom pobedom Đoković je prestigao Stanislasa Vavrinku na trećem mestu na ATP listi, a sledeći rival mu je danas Francuz Adrijan Manarino, koji je u maratonu savladao zemljaka Gaela Monfisa.

Đoković nije krio oduševljenje svojom igrom protiv Letonca.

„Podigao sam nivo svoje igre. U poređenju sa prethodnih nekoliko mečeva poslednjih nedelja, nikad nisam bio koncentrisaniji na terenu. To je došlo očigledno u pravo vreme, jer je Gulbis veliki izazov. Veoma je nepredvidljiv, ima sjajan servis i nije lako igrati na travi protiv takvog igrača. Dobro je počeo meč, ali sam uspeo da osvojim sedam, osam gemova u nizu, što mi je donelo mnogo samopouzdanja“, rekao je Đoković posle meča.

Naredni rival je trenutno 51. teniser sveta i ponovio je svoj najveći uspeh sa nekog Grend slema plasmanom u drugu nedelju turnira, koji je ostvario samo jednom do sada, upravo u Londonu pre četiri godine. Manarino je bio i 27. igrač na ATP listi, Srbin i Francuz su do sada igrali samo jednom, prošle godine na Vimbldonu kada je Đoković u drugom kolu slavio u tri seta – 6:4, 6:3, 7:6 (5).

Đoković je svestan da više nema lakih rivala.

„Manarino je pobedio Monfisa, igrao je finale u Turskoj. U dobroj je formi, ali i ja sam, takođe. Nadam se da ću zadržati ovaj nivo. On je levoruk, ima odličan slajs servis, nezgodan je. Mislim da je njegova igra idealna za ovakvu podlogu, za niske, ravne udarce. Dobro se kreće i uzvraća“, istakao je Đoković.

Manarino nije opterećen prošlogodišnjim porazom na istom mestu, od istog rivala.

„Prošle godine Đoković je bio nedodirljiv, ali kada igra loše spada u rang Top 20 igrača, a ja kad igram dobro vredim za Top 20 igrača. Videćemo“, rekao je Manarino, koji je ove godine ostvario 12 pobeda na 27 mečeva, u karijeri ima skor 115-151, nije osvojio nijednu titulu, ali je zaradio skoro četiri miliona dolara od turnira.

Federer: Ne bih uspeo bez Mirke

Rodžer Federer koji je u subotu pobedom nad Aleksandrom Zverevim izborio plasman u osminu finala na svom 19. nastupu na Vimbldonu, koji je osvojio sedam puta, ničim izazvan, apostrofirao je ulogu svoje supruge Mirke kao ključni faktor uspeha u karijeri.

„Ne bih uspeo bez nje. Ako bude rekla da više ne želi da putuje, to će biti kraj moje karijere. Jednostavno je tako. Ona je najbolja. Srećan sam što mi dozvoljava da jurim svoje snove, jer je u tome koliko i ja“, rekao je ushićeno Federer.

Parovi osmine finala

Muškarci: Marej-Per, Kveri-Anderson, Nadal-Miler, Bautista Agut-Čilić, Raonić-A. Zverev, Dimitrov-Federer, Tim-Berdih, Manarino-Đoković.

Žene: Kerber-Muguruza, Radvanska-Kuznjecova, Ribarikova-Martić, Vandevege-Vozniacki, Konjuh-V. Vilijams, Ostapenko-Svitolina, Konta-Garsija, Azarenka-Halep.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari