Organizatori Rolan Garosa mogli bi da ugroze život Aleksandra Zvereva 1 EPA-EFE/YOAN VALAT

Nemački teniser ruskog porekla odlično igra na Rolan Garosu, međutim, sve češće ima problema sa organizatorima najvećeg turnira na šljaci.

Aleksandar Zverev je sa ubedljivih 3-0 u setovima ispratio Gregora Dimitrova sa turnira, plasiravši se u četvrtfinale, međutim, tokom meča je više razmišljao o vitalnim stvarima koja su mu bila ugrožena zbog nerazumevanja ljudi koji vode turnir.

Naime, Zverev se od detinjstva bori sa dijabetesom tipa 1. Ispraksovao se da sam sebi daje injekciju insulina tačno u određeno vreme.

Na meču sa Dimitrovim, trebalo je upravo to da uradi, međutim, kada je izvadio injekciju zvaničnik mu je zabranio da je sam sebi da.

Rekao mu je da mora to da uradi u svlačionici i to bi mu se automatski računalo kao jedna od dve pauze za toalet.

– Ja u toku meča moram četiri ili pet puta da primim injekciju, a imam samo dve pauze za toalet. Čak su mi rekli da injekciju mora da mi da doktor. Objasnio sam im da meni može da pomogne samo doktor koji je specijalizovan. Stvorena je potpuna konfuzija bez ikakvog razloga – pojasnio je Zverev složenost problema.

Nemac je rekao da je u nekim situacijama njemu svaki trenutak dragocen.

– Rekli su da to izgleda čudno kada radim na terenu. Međutim, ako to ne uradim moj život će biti u opasnosti. Očigledno nisu svesni sa čim se suočavam – naglasio je Zverev.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari