Organizatori US opena o Đokoviću: Kako država kaže 1 EPA-EFE/JUSTIN LANE

Učešće srpskog tenisera na grend slemu u Njujorku zavisi samo od vlasti SAD.

Posle nekog vremena, opet su se oglasili organizatori Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu i ponovili raniju tvrdnju da se oni nikako ne pitaju za (ne)dolazak trostrukog osvajača tog grend slema Novaka Đokovića.

„Mi nemamo nikakvo pravo odlučivanja ko može da igra, a ko ne, kada je u pitanju vakcina. Mi ćemo poštovati svaku odluku Vlade Sjedinjenih Američkih Država u vezi dozvole ulaska u zemlju“, poručili su čelnici US opena, još jednom odbivši ideju traženja medicinskog izuzeća za pobednika 21. GS turnira.

Dakle, loptica je opet prebačena u dvorište nadležnih organa zemlje koja svojim propisima zabranjuje ulazak svim strancima nevakcinisanim protiv korona virusa, što je slučaj sa 35-godišnjim Beograđaninom.

U međuvremenu su pojedini domaći političari i lekari pokrenuli kampanju za „dovođenje“ šampiona poslednjeg Vimbldona preko „bare“, naravno svako iz nekih svojih razloga. A, Novak je dobio i javnu podršku nekih svojih kolega sa teritorije SAD.

Međutim, osim stroge antikovid politike, našem asu ne ide na ruku ni ponovno razbuktavanje korona virusa u SAD, sa više stotina hiljada zaraženih i nekoliko stotina preminulih dnevno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari