Orlove bodri oko 20.000 klinaca 1foto: Starsport

Zbog kazne Evropske fudbalske federacije duel Lige nacija, između Srbije i Švedske, uživo prate samo deca do 14 godina.

Umesto da Tadić, A. Mitrović, braća Milinković Savić, Kostić… u zadnjoj beogradskoj utakmici pred Svetsko prvenstvo, krajem godine u Kataru, budu ispraćeni podrškom sa punih tribina stadiona Crvene zvezde večeras ih bodre samo klinci i klinceze.

Oko njih 20.000, koliko je iskoristilo odstustvo „matorih“ navijača, odnosno ranije ispade istih i sankciju dobijenu od odgovarajućih organa UEFA.

Polovinom jula, Kontrolno, etičko i disciplinsko telo UEFA (CEDB) kaznilo je ispade naših navijača na utakmicama protiv Norveške 2. juna i Slovenije u Ljubljani, deset dana kasnije.

Disciplinsko telo UEFA kaznilo je selekciju Srbije sa jednom utakmicom bez publike, a ako se slični prekršaji ponove, Orlovi će još jedan meč morati da igraju pred praznim tribinama.

Fudbalski savez Srbije morao je i da plati ukupno 43,000 evra zbog rasizma navijača, ulaska pojedinaca na teren i korišćenja lasera.

Uz to, UEFA je suspendovala prvog golmana reprezentacije Srbije Predraga Rajkovića na dve utakmice, zbog toga što je vređao službeno lice na meču protiv Slovenije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari