Osaka pomaže Haiti 1Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Grend slem šampionka prepušta novčanu nagradu sa turnira u Sinsinatiju

Vest o novom razornom zemljotresu na Haitiju potresla je ceo svet, a slike teškog razaranja i cifra od najmanje 300 smrtno stradalih stanovnika ove zemlje u Karipskom moru posebno su teško pali teniserki Naomi Osaki iz Japana.

Njen otac Leonard Fransoa dolazi iz tog dela sveta, pa je višestruka grend slem pobednica odlučila da celu novčanu premiju od učešća na Mastersu u Sinsinatiju pokloni narodu koji se još nije oporavio od iste prirodne katastrofe pre 11 godina, kada je poginulo preko 200.000 ljudi.

Zaista boli kada vidite opustošen Haiti, osećam kao da ne mogu da dođem do daha. Igraću turnir ove nedelje i sav novac ću proslediti za Haiti. Znam koliko je jaka krv mojih predaka, izborićemo se i sa ovim„, poručila je Osaka.

Naomi ima 23 godine i četiri šampionska pehara sa turnira top klase – Australijen opena 2019. i 2021. godine, te US opena u sezonama 2018. i 2020. Na nedavnim Olimpijskim igrama u domovini nije daleko odmakla, a poslednji put je u žiži javnosti bila kada je zbog mentalnih problema odustala od daljeg učešća na Otvorenom prvenstvu Francuske, poznatijem kao Rolan Garos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari