Osaka šampionka Ju Es Opena 1Foto: Beta/AP/Frank Frenklin II

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je večeras titulu na Otvorenom prvenstvu SAD, pošto je u finalu pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 1:6, 6:3, 6:3.

Osaka je do svoje treće grend slem titule, druge u Njujorku, stigla posle sat i 54 minuta igre. S druge strane, Azarenka nije uspela da trijumfuje ni u svom trećem finalu na Ju Es Openu.

Azarenka je lako osvojila prvi set, tri puta je oduzimala servis protivnici i iskoristila iznenadjujuću nervozu šampionke Ju Es Opena iz 2018. godine. Osaka je u prvom setu napravila 13 neiznudjenih grešaka, 10 više od Azarenke.

U drugom setu se vodila veća borba. Azarenka je povela sa 2:0, ali je Osaka od tog momenta zaigrala mnogo čvršće i uz tri brejka preokrenula rezultat i izjednačila na 1:1.

Ovo je prvo finale u ženskom singlu koje je otišlo u treći set otkako je Anđelik Kerber pobedila Karolinu Pliškovu 2016. godine.

Osaka je s dobrom igrom nastavila i u odlučujućem setu, povela je sa 4:1, ali je Azarenka uspela da vrati brejk i smanji na 4:3. Ipak, već u narednom gemu Osaka je oduzela servis protivnici i tako stavila tačku na ovo finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari