Ostavka zbog prejake reči, pa istraga radi seksualnog uznemiravanja: Težak pad doskora prvog čoveka francuskog fudbala 1EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Noel Le Grae suočava se sa novim ozbiljnim problemom.

Nepunih nedelju dana nakon davanja ostavke pod pritiskom javnosti, medija i ostatka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Francuske, bivši predsednik FFF zapao je u još veću nevolju.

Kako je danas objavila kancelarija javnog tužioca u Parizu, protiv njega je pokrenuta istraga zbog „moralnog i seksualnog uznemiravanja“ više osoba ženskog pola zaposlenih u Savezu.

O ispadima ovog 81-godišnjaka prvo je pisao jedan tamošnji fudbalski magazin, nakon čega je Noel Le Grae najavio tužbu protiv redakcije, a sada će se državni organi pozabaviti pomenutim navodima.

I to u trenutku dok francusko „tlo“ još podrhtava od izjava doskorašnjeg predsednika FFF o Zinedinu Zidanu, legendi svetskog fudbala i nesuđenom selektoru aktuelnog vicešampiona sveta.

„Zidan sada možda ode u Brazil? Ne zanima me. Neka radi šta želi. Nikad nisam ni razgovarao s njim niti smo mi ikad razmišljali o prekidu saradnje sa Dešanom. Znam da Zidan ima puno obožavatelja, ali za šta tačno bismo mi trebali kriviti Dešana?

Je li me Zidan pokušao nazvati? Ne. A i da jeste, ne bih mu se javio. Da mu kažem da traži drugi klub? Da sam se dogovorio s Didijeom i da za njega nema posla?“, rekao je Noel Le Grae povodom spekulacija o smeni Dešana i dovođenju čuvenog Zizua, izazvavši bes najboljeg reprezentativca Kilijana Mbapea i madridskog Reala, kojem je Zidan doneo silne trofeje kao igrač i trener.

„Nespretno sam se izrazio, svašta sam rekao o Zidanu, ali reči koje sam izrekao ne odražavaju moj stav o njemu ni kao o igraču, ni kao o treneru“, pokušao se izvaditi bivši prerdserdnik FFF, ali nije mu vredelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari