Oštećeni Partizan remizirao u Sočiju 1Foto: Srđan Stevanovic Starsport

Partizan nije uspeo da donese pobedu iz Sočija, ali i dalje ne zna za poraz ove sezone, a 1:1 (0:0) posle prvih 90 minuta duela sa istoimenim ruskim klubom daju mu realnu šansu da za sedam dana u Beogradu prođe u zadnje kolo kvalifikacija za Ligu konferencije.

Ako bude otresitiji i opasniji nego na večerašnjem gostovanju.

Od početka smo gledali obostrano dinamičan fudbal na velelepnom Olimpijskom stadionu, sa stotinjak povlašćenih gledalaca, jer su lokalne vlasti zbog povećanog broja zaraženih korona virusom sprečile masovnu posetu.

Međutim, nije se previše rizikovalo iza sredine terena.

Pa, opet se dva puta zatresao okvir gola, a Aleksandar Popović je kao pre nedelju dana, protiv Dunajske Strede, primoravan da pokazuje od kakvog je golmanskog materijala.

Marković je već u 5. minutu, (centar) šutem sa desne strane okrznuo prečku, da bi Dugandžić kasnije, sa levog krila, na isti način pogodio suprotnu stativu (26).

Između toga je 22-godišnji čuvar mreže gostiju na vreme uklizao Dugandžiću i skinuo mu čistu loptu, onda u pravi čas podigao ruku i skrenuo dalekometni projektil Calagova, da bi na kraju budno ispratio kretanje Tarakova i izblokirao mu opasan udarac.

Pokušavao je i „parni valjak“ da se primakne domaćinovom šesnaestercu i Nikolaju Zabolotniju, ali s mukom se probijao do zone šuta, a i kada bi to uspeo izostajao bi kvalitetan završni pas prema borbenom i upornom, ali uvek odlično pokrivenom Gomešu ili bi neko ostao kratak ili prebrz za iskosa ubačene lopte.

U dobroj meri krivicom Sočijeve odbrane, pošto joj se nije dešavalo da, kao Partiznova, povremeno „nestane“ po bokovima i ostavi prostor rivalu da dejstvuje.

Drugo poluvreme imalo je prilično dugo dosadnjikav tok, a onda su u kratkom razmaku zablinkala dva prezimena na semaforu.

Prvo krivicom glavnog i pomoćnog sudije. Dumitri Muntean dobro je procenio da je Igor Vujačić faul napravio dovoljno van kaznenog prostora, ali je Moldavac podlegao pogrešnom utisku svog pomoćnika i, bez ikakvog pokrića, pokazao na belu tačku.

Da je ostao dosledan sebi, imao naknadnu pomoć video tehnologije ili mogao da pogleda TV snimak te situacije crno-beli ne bi otišli u minus, ovako je do tada nedivljivi Kristijan Noboa rutinski prevario nešto pre toga povređenog Popovića, kom nije pošlo za rukom da se opet proslavi kao nedavno u Slovačkoj (66).

To kao da je razljutilo oštećeni tim ili boginju pravde, tek o čas posla je „palo“ izjednačenje. Doneli su ga Lazar Marković i Rikardo Gomeš.

Kapiten je probio po desnoj i bez čekanja podigao loptu na suprotnu stativu, a napadač sa Zelenortskih ostrva je to sjajno ispratio, u pravom trenutku natrčao na nju i sa dva metra „podmetnuo“ nogu za 1:1 (73).

Trener Aleksandar Stanojević napravio je u jednom trenutku tri izmene u cugu, ali ulasci Holendera, Jojića i Lutovca nisu doneli doneli nove šanse, dok je Popović u finišu meča opet bio prinuđen da vadi kestenje i bio na visini zadatka.

Iako je trpeo bolove u desnom ramenu, stradalom u jednom sudaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari