Ostoja Mijailović najavio da Partizan uskoro počinje sa otplaćivanjem duga državi: 2.000 navijača želi da nam pomogne u plaćanju poreza 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da su crno-beli plasmanom u Top 8 fazu Evrolige ispunili jedan od dva cilja za ovu sezonu, a da je drugi osvajanje ABA lige.

On je dodao da klub namerava da uskoro počne sa plaćanjem poreskog duga, koji u ovom trenutku iznosi sedam miliona evra sa kamatama.

– Jedan od dva cilja bio je Top 8, uz osvajanje ABA lige. Čestitao bih stručnom štabu i igračima što su izborili ovako važnu poziciju u Evroligi ove godine, koja je veoma jaka. Ekipe sa kojima se takmičimo za Top 8 imaju po dva ili tri puta veći budžet. Ovo je najveći uspeh jednog kluba u Srbiji ove godine u klupskim sportovima. Radosni smo i srećni, ali nema euforije, imamo još dva meseca takmičenja u ABA ligi, Evroligi i čeka nas KLS – rekao je Mijailović za „Prvu“.

Odlučujuće poene za pobedu nad Monakom i plasman u plej-of Evrolige postigao je Kevin Panter, drugi strani igrač u istoriji kluba koji je dobio kapitensku traku.

– Kada je na početku sezone Željko Obradović predložio da Panter bude kapiten mnogi su se smejali, ali ja i Zoran Savić smo ga podržali jer znamo ko je Panter. Samo igrač sa velikim srcem može da rešava tako utakmice. Kada je uzeo loptu znali smo da će da pogodi. Ali ne možemo zaboraviti ni borbu i zalaganje ostalih momaka – rekao je prvi čovek crno-belih.

On se potom osvrnuo na činjenicu da Partizan ima velika poreska dugovanja.

– Kada smo ušli u klub 2017. godine dug je bio veliki. Mi smo tada krenuli u pregovore sa poveriocima i napravili reprogram duga koji ističe sada u maju. Oni su gotovo svi vraćeni, ostale su još dve rate. Javnost mora da zna da smo mi godišnje izdvajali između 1,3 i 1,5 miliona evra za reprogram dugova dok smo plaćali igrače. Nažalost, nismo mogli pored toga da izdvajamo i za porez i hvala državi što nas je čekala. Mi u maju završavamo sa isplatom svih starih dugova i ja imam sastanak sa upravom i predstavnicima države da isplaniramo plaćanje poreskog duga. On je oko sedam miliona evra sa pripadajućim kamatama. Postoji način kako se plaća, može uz reprogram – objasnio je Mijailović.

Predsednik crno-belih otkrio je da će i navijači pomoći Partizanu u plaćanju poreza.

– Negde oko 2.000 ljudi, što javnih ličnosti, što prijatelja i navijača se javilo klubu i žele da pomognu sa svojim novcem da se klub relaksira dela poreskog duga. Jako je važno da kada uđemo u poreski reprogram da nas to ne opterećuje da imamo konkurentnu ekipu. Deo duga ćemo platiti tako, a deo kroz reprogram – izjavio je Mijailović, i dodao da mu je žao što Crvena zvezda nije uspela da se plasira u plej-of Evrolige.

– Zaista mi je žao. Mnogi će reći da je ovo sarkastično, ali mislim da bi bilo sjajno da su oba tima ušla u Top 8. Mislim da oba tima imaju kvalitet i da su zaslužili to. Zamislite da Partizan i Zvezda igraju u finalu. To bi bio najveći derbi na svetu. Zaslužili su da prođu, dobili su neke velike utakmice – rekao je predsednik Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari