Otvoreno pismo predsednika klubova: Genocid pod Pantelićem 1Foto: STARSPORT

Predsednik Udruženja klubova Super i Prve lige, Dragomir Lazović, posle smene sa mesta člana IO FSS, oglasio se otvorenim pismom, naslovljenim na Marka Pantelića.

Podsetimo, u petak je vd predsednika FSS izopštio Lazovića iz Izvršnog odbora. Odluka je obajvljena, po hitnom postupku, u “Fudbalu”. Lazovićevo pismo, dostavljeno Sport klubu.

“Po osnovu člana 46 Statuta FSS član IO ima pravo predloga za uključenje tačaka u dnevni red… Moj predlog je bio razlog za smenu, uz kršenje svih zakona i principa. Dopuna se odnosila na dve tačke: regularnost takmičenja Super lige u sezoni 2020/2021. i format takmičenja za narednu. Nemaš ti Panteliću problem sa Lazovićem, već sa sobom. Tvoja odluka prema čoveku koji klub vodi bez mrlje 23 godine je čin moguć samo ljudima koji nemaju poštovanje. Takva mi odluka čak i te kako prija, mada je zakonski nelegitimna, što će se i dokazati”, poručio je predsednik Javor Matisa.

Nastavak pisma možete pročitati na portalu sport klub.rs.

Marko Pantelić je u pisanoj izjavi medijima saopštio da je zbog „sramnih dešavanja“ u srpskom fudbalu odlučio da smeni Dragomira Lazovića sa mesta člana Izvršnog odbora FSS i predložio klubovima da ga smene sa funkcije predsednika Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari