"Ovo je ludo, ako bog da i finale...": Sofijan Bufal ponosan na mundijalsko čudo svog Maroka 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

Fudbaler rođen u Parizu, u dresu prve afričke selekcije – polufinaliste nekog Svetskog prvenstva u fudbalu, pravi sa kolegama neverovatne stvari u Kataru.

Maroko je na Mundijal stigao kao totalni autsajder u konkurenciji Evropljana i Južnoamerikanaca, a sa njega će otići kao najveća senzacija, jer se probio ni manje ni više nego u Top 4 reprezentacije ne planeti.

„Ovo je ludo. Živimo svoj san i ne želimo da se probudimo. Naježio sam se. Sve što imamo, zaslužili smo. Naporno radimo“, rekao je Sofijan Bufal za francusku TV 1, posle večerašnje pobede nad Portugalom (1:0).

Da senzacija bude još veća, njegov tim je primio samo jedan (auto)gol, iako su mu pre Portugala na putu do istorijskog polufinala stajali aktuelni viceprvak Hrvatska (0:0), Belgija (2:0), Kanada (2:1) i Španija (3:0, penalima).

„Još nije gotovo. Ostaje polufinale i ako bog da, finale. Želim mnogo sreće francuskom timu, nadam se da ćemo se sastati u polufinalu“, izjavio je egzaltirani krilni vezista Maroka i Anžea pre večerašnjeg derbija Engleza i Francuza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari