Pablo Laso opovrgao tvrdnju Nebojše Čovića 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Iz Španije stigao demanti „šurovanja“ Crvene zvezde i doskorašnjeg trenera košarkaša madridskog Reala.

– Imali smo ideju da klupu preuzme Pablo Laso, kada smo čuli za rasplet sa Real Madridom. Kada smo uspostavili kontakt, dobili smo odgovor da mu zdravstvena situacija ne dozvoljava da dođe u Beograd – izjavio je Nebojša Čović pre nekoliko dana, potvrdivši glasine o ideji angažovanja poznatog španskog stručnjaka, kome je Kraljevski kljub okrenuo leđa zbog navodnih teških posledica preživljenog srčanog udara prošlog meseca.

Međutim, Pablo Laso je danas, preko svojih predstavnika za medije, demantovao navode prvog čoveka šampiona Srbije, osvajača ABA lige i pobednika Kupa Radivoja Koraća.

Španski portal „Gigantes del Basket“ pozvao je Lasove predstavnike za komentar i saznao da to „nije istina“. Oni su kategorički odbili da su se dogodili bilo kakvi predlozi ili zvanične ponude od strane Crvene zvezde. Istom prilikom su još jednom demantovali tvrdnje da bi narušeno zdravlje Pabla Lasa mglo biti prepreka za eventualne razgovore sa bilo kojim klubom.

Crvena zvezda je u međuvremenu postavila Vladimira Jovanovića za novog trenera seniorskog tima, a bivši pomoćnik selektora A reprezentacije Srbije i aktuelni strateg selekcije za igrače do 20 godina, nekadašnji trener Cibone i FMP- nasledio je Dejana Radonjića. Crnogorski stručnjak je posle svajanja triple krune odbio ponudu za novi ugovor uprave kluba sa Malog Kalemegdana i preuzeo Panatinaikos.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari