"Pali smo bez ispaljenog metka": Dinamo se obrukao u Prištini, izgubio od Balkanije u Ligi konferencija, istorijski uspeh kosovskog kluba 1Foto: NK Dinamo

Trener fudbalera Dinama iz Zagreba Sergej Jakirović rekao je da je večerašnji poraz od Balkanija u Prištini u Ligi konferencija „bruka i njegov najteži poraz u karijeri“ i izvinio se zbog toga navijačima i hrvatskoj javnosti.

„Ovo je za mene najteži poraz u karijeri. Pali smo bez ispaljenog metka, bila je to bruka. Videćemo što donosi sutrašnji dan,“ rekao je Jakirović za Arenu, prenela je Hina.

Dinamo je večeras izgubio u Prištini od Balkanija sa 0:2, u utakmici drugog kola Grupe C u Ligi konferencija.

„Preuzimam odgovornost za ovaj poraz. Žao mi je, probali smo da izvučemo maksimum sa postavom, sa zamenama, ali Balkani je bio mnogo bolji od nas. Ono što sam ja hteo da mi radimo, oni su radili nama“, naveo je Jakirović.

On je dodao da je njegova ekipa želela pobedu.

„Možda to u ovom trenutku nije dovoljno, ne treba zatvarati oči. Ovo nije nivo Dinama i puno igrača se treba zamisliti kako dalje, jer ako ništa, možeš se baciti na glavu, dati sve od sebe. Niko ti nije zabranio da dodaješ, da driblaš, da kombinuješ. Možda je to u ovom trenutku naš maksimum. Pokušavali smo sa zamenama, pokušali smo promenom sistema igre. Čestitam Balkaniju na pobedi“, rekao je.

Dinamo je primio golove u poslednjim trenucima oba poluvremena.

„Bili su to jeftini golovi. Bez obzira koliko mi radili i analizirali, dogodio se. Vreme je za neke druge igrače,“ naveo je Jakirović.

Na tabeli Grupe C vodi Viktorija iz Plzenja sa svih šest bodova, Dinamo i Balkani imaju po tri boda, dok je Astana bez bodova.

Dinamo sada čekaju dve utakmice protiv Viktorije. Prva je na programu 26. oktobra na Maksimiru, a druga se igra 9. novembra u Plzenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari