Palma ne prihvata dugove 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Sastanak predsednika opštine Jagodina Dragana Markovića Palme i bivših fudbalera Jagodine, koji traže isplatu zaostalih dugovanja, završen je juče bez dogovora, saopštio je Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

„Gospodin Marković se u ime grada ogradio od FK Jagodina rečima da grad nema nikakve veze sa dugovima kluba, iako je jasno da je grad finansirao klub. On je rekao fudbalerima da ‘nema ništa lično sa dugovima kluba i da je napustio klub 11 meseci pre ispadanja kluba iz Superlige“, navodi se u saopštenju Sindikata uz konstataciju da je „najveći deo dugovanja nastao pre izlaska gospodina Markovića iz kluba“.

Na pitanje igrača ko je odgovoran za dugovanja kluba, Marković je odbio da da odgovor. On je uputio igrače da se obrate sudu, iako je jasno da je ta procedura već prošla i da pravosnažne odluke sudova svi poseduju.

„Gospodin Marković je rekao igraćima da može da im ponudi da im zaposli žene, iako niko od bivših igrača ne živi u Jagodini. Žao nam je što moramo u zaključku da navedemo da nije bilo nikakvog dogovora bivših igrača i opštine Jagodina. Vidimo se uskoro ispred opštine Jagodina na javnom protestu“, zaključuje se u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

Grupa bivših igrača Jagodine zatražila je nedavno od Skupštine grada isplatu dugovanja u roku od 10 dana ili će započeti protest ispred opštine.

Nekadašnji superligaš, trenutno petoligaš koji nastupa pod imenom Jagodina Tabane, bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, fudbalerima i njihovim porodicama naneta je velika šteta.

Jagodina Tabane, inače, i dalje prima apanaže od transfera bivših fudbalera FK Jagodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari