Papapetru: Ne razmišljam o velikoj ulozi, Partizan će biti odličan izazov 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povratkom u Evroligu, u Partizanu su rešili da respektabilnu ekipu naprave tražeći mahom dokazana internacionalna imena. Jedan od onih, čiji je transfer izazvao veliku pažnju javnosti, Joanis Papapetru, govorio je za tamošenje medije o tome šta očekuje od prelaska u Partizan, ali i od reprezentacije Grčke na Evropskom prvenstvu.

Selektor Dimitris Itudis na pripremama ima najbolje kandidate koje predvodi Janis Adetokunbo. Grčka dugo već nije osvojila medalju na Evropskom prvenstvu, a tamošnja javnost očekuje da bi ovog leta stvari mogle da se promene. Joanis Papapetru percipiran je kao jedna od uzdanica u reprezentaciji i neko ko je poslednjih sezona bio lider u Panatinaikosu.

„Svako ko samo gleda na krajnji cilj i razmišlja samo o medalji, a ne o pređenom putu i pripremama, obično ne ostvari taj cilj. Kada je u pitanju ova ekipa, moramo da budemo spremni da radimo, da funkionišemo kao tima i samo tako ćemo doći do rezultata“, razmišljanja je Papapetru.

Novi košarkaš Partizana slaže se sa konstatacijama da Grčka ovoga leta ima jednu od najkvalitetnijih reprezentacija u evropskoj konkuirenciji.

„Imamo stvarno dobar sastav. Svi dobro za sada funkcionišemo. Došli smo fokusirani i to je u ovom momentu najbitnije.“

Činjenica da će reprezentaciju predvoditi Janis Adetokunpo, a da će još trojica braće konkurisati za mesta među dvanaest najboljih, kvalitativno ne merljivo doprinosi povećanoj kohezivnosti i košarkaškoj snazi reprezentacije.

„Njegovo prisustvo je veoma bitno. On je možda najbolji atleta na planeti, on daje ovoj ekipi potpuno drugačiju dinamiku.“

I medije iz Grčke je zanimalo zbog čega se Papapetru odlučio za dolazak u Srbiju gde će sarađivati sa Željkom Obradovićem.

„Novo poglavlje u karijeri. Sledeće sezona će biti drugačija, želim sebe da testiram, da vidim kako ću izgledati. Biće odličan izazov.“

Istakao je Papapetru, bez obzira na stečenu reputaciju, da se ne opterećuje time kakav će status i ulogu imati u reprezentaciji, kao i Partizanu.

„Ne razmišljam na taj način. Kada god kročim na teren, želim da pronađem način da pomognem ekipi. Samo o tome razmišljam, a ne o nekoj velikoj ulozi.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari