Paraatletičar Miloš Zarić osvojo zlato u Berlinu 1Foto: Nenad Kovacevic

Užičanin Miloš Zarić je osvojio zlatnu medalja u bacanju koplja na Paraatletskom prvenstvu Evrope u Berlinu.

Zarić je zaslužio zlatno odličje rezultatom 31,6 metara i time potvrdio titulu evropskog prvaka. On je drugi užički paraatletičar koji je osvojio zlato na tom takmičenju, jer je njegov klupski kolega iz AK „Pora“ Nebojša Đurić, pre neki dan, osvojio isto odličje u bacanju diska i hicem od 39,84 metara oborio svetski rekord u toj disciplini.

Zarić je osvajač zlatnih, srebnih i bronzanih medalja na evropskim i svetskim šampionatima i godinama je jedan od najuspešnih srpskih paraatletičara. Osim sjajnih rezlltata, ostaće upamćen i po tome što je bio prvi sportista iz Srbije koji je učestvovao i na Letnijim praolompijskim igrama (Rio de Žaneiro), kada je osvoji sedmo mesto u bacanju kugle, i na Zimskim paraolimpijskim igrama (Pjongčang), kada je debitovao u disciplini kros kantri skijanju na 1.000 metara i plasirao se na 32. mestu, postavivši državni i lični rekord.

„Još jednom ste dokazali da granice, kada ste Vi u pitanju, ne postoje. Postati prvak Evrope je izuzetan uspeh. Još veći i nemerljiv uspeh je odbraniti titulu prvaka Evrope i, pritom, postaviti rekord šampionata Evrope. Milošu i njegovom treneru Oliveri Bajs čestitamo na osvajanju medalje, uz želju da nastave sa dobrim rezultatima“, navodi se u čestitki Sportskog saveza Užica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari