Paraolimpijac Željko Dimitrijević stiže sutra iz Japana u Beograd sa srebrnom medaljom 1Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

Naš proslavljeni i najtrofejniji paraolimpijac Željko Dimitrijević vraća se iz Tokija u subotu 4. septembra. Sleteće na Beogradski aerodrom u 08.10 časova, letom iz Istanbula, saopštio je Paraolimpijski komitet Srbije, uz napomenu da će ga dočekati na dolaznom terminalu aerodroma „Nikola Tesla“.

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju srpski reprezentativac Željko Dimitrijević osvojio je srebrnu medalju. On je u disciplini bacanje čunja, klasa F51 postigao rezultat od 35,21 metara i tim hicem osvojio srebrnu medalju.

On je takođe vlasnik svetskog i paraolimpijskog rekorda u bacanju čunja. Na Igrama u Brazilu 2016. godine odbranio je zlatnu medalju osvojenu četiri godine ranije u Londonu.

 

 

Paraolimpijac Željko Dimitrijević stiže sutra iz Japana u Beograd sa srebrnom medaljom 2
Foto: promo

Pored paraolimpijskih medalja Dimitrijević je bio i šamion Evrope tri puta (2016, 2018 i 2021) i osvojio je dva zlata na svetskim prvenstvima (2015. i 2017).

Dimitrijević je 2020. godine odlikovan zlatnom medaljom za zasluge od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Strelac Laslo Šuranji osvojio je jutros srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, što je ujedno četvrta medalja za našu zemlju na ovim igrama.

Delegacija Evropske unije je ponosni partner Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari