Paraolimpijac Željko Dimitrijević stiže sutra iz Japana u Beograd sa srebrnom medaljom 1Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

Naš proslavljeni i najtrofejniji paraolimpijac Željko Dimitrijević vraća se iz Tokija u subotu 4. septembra. Sleteće na Beogradski aerodrom u 08.10 časova, letom iz Istanbula, saopštio je Paraolimpijski komitet Srbije, uz napomenu da će ga dočekati na dolaznom terminalu aerodroma „Nikola Tesla“.

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju srpski reprezentativac Željko Dimitrijević osvojio je srebrnu medalju. On je u disciplini bacanje čunja, klasa F51 postigao rezultat od 35,21 metara i tim hicem osvojio srebrnu medalju.

On je takođe vlasnik svetskog i paraolimpijskog rekorda u bacanju čunja. Na Igrama u Brazilu 2016. godine odbranio je zlatnu medalju osvojenu četiri godine ranije u Londonu.

 

 

Paraolimpijac Željko Dimitrijević stiže sutra iz Japana u Beograd sa srebrnom medaljom 2
Foto: promo

Pored paraolimpijskih medalja Dimitrijević je bio i šamion Evrope tri puta (2016, 2018 i 2021) i osvojio je dva zlata na svetskim prvenstvima (2015. i 2017).

Dimitrijević je 2020. godine odlikovan zlatnom medaljom za zasluge od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Strelac Laslo Šuranji osvojio je jutros srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, što je ujedno četvrta medalja za našu zemlju na ovim igrama.

Delegacija Evropske unije je ponosni partner Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.