Paraolimpijci otputovali na Igre u Rijo 1

Paraolimpijska reprezentacija Srbije krenula je put Rija gde će u naredne dve nedelje učestvovati na Paraolimpijskim igrama i predstavljati našu zemlju.

Srpski tim čini šesnaest sportista koji će se boriti u stonom tenisu, powerliftingu, streljaštvu i atletici. Takmičenja počinju 8. septembra, a već prvog dana na teren će izaći stonoteniseri i strelci.

„Neopisiva je sreća učestvovati na ovako velikom sportskom događaju, a još je veća čast kada je to u bojama Srbije. Pripreme su bile naporne, svi smo uložili mnogo truda i snage kako bismo dočekali ovaj trenutak. Upravo krećemo u Rio da zaokružimo četvorogodišnji period treniranja sa željom da ponovimo uspeh iz Londona“, rekla je Borislava Perić- Ranković, osvajačica srebrnih medalja na prethodnim POI u Pekingu 2008. i Londonu 2012.

Naša delegacija sportista u Rio putuje sa velikim ambicijama. Sa prethodnih igara doneli su pet medalja, od toga dve zlatne i tri srebrne.

„Mogu da kažem da treba da budemo ponosni kao nacija na naš tim paraolimpijaca jer su među njima pravi šampioni. Kao i pred svako takmičenje, strpljivo i predano su se pripremali, a nama ostaje da ih pratimo i bodrimo. Ove godine idemo još sigurniji jer imamo jaku podršku prijatelja. „Jelen“ je osmislio kreativan način da podrži naš tim i da podstakne građane da navijaju za paraolimpijce ali i podrže sve osobe sa invaliditetom. Kad je jača podrška naroda, jača je i snaga sportista“, izjavio je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Iste nagrade kao i olimpijcima

Na ispraćaju paraolimpijaca ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da je „Srbija jedina zemlja koja će za osvojene medalje paraolimpijce nagraditi jednako kao što je to učinila u slučaju olimpijaca“. „Paraolimpijski sport se za Vladu Srbije ne razlikuje od olimpijskog sporta. Mi smo jedina zemlja u regionu koja je nagrade i stimulacije paraolimpijcima u potpunosti izjednačili sa onima koje daje olimpijcima“, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari