Paraolimpijci Srbije osvojili 12 medalja u streljaštvu 1Rastko Jokić; Foto: www.isss.rs

Paraolimpijska streljačka reprezentacija Srbije osvojila je 12 medalja na Svetskom kupu u Osijeku održanom od 21 do 26.09.2017.godine, kaže se u današnjem saopštenju.

U konkurenciji takmičara iz 25 država medalje su osvojili takmičari iz 16 država. Reprezentacija Srbije, sa osvojene četiri zlatne, pet srebrnih i tri bronzane medalje je bila najuspešnija kada je reč o broju osvojenih medalja.

Ovo je ujedno i rekord srpske reprezentacije po broju osvojenih medalja na nekom Svetskom kupu, od kako nastupa na Međunarodnim takmičenjima od 2005. godine.

Najuspešniji takmičar reprezentacije Srbije je Dragan Ristić iz Kragujevca, koji je osvojio ukupno pez medalja (dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane) i to u pojedinačnim disciplinama zlato i dve bronze, i ekipno zlato i srebro.

Pored toga, Dragan Ristić je postavio novi svetski rekord kvalifikacija u disciplini R5 (vazdušna puška, ležeći stav) rezultatom od 639,9 krugova i izjednačio svetski rekord finala u istoj disciplini rezultatom 255,5 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji, medalje su osvojili još i Živko Papaz (2 srebra u disciplinama P4 i P3) Laslo Šuranji (srebro u disciplini R7, MK puška, trostav) i Rastko Jokić (bronza u disciplini P4).

U ekipnoj konkurenciji, ekipa pištoljem u sastavu: Rastko Jokić, Živko Papaz i Sredo Radović je osvojila dve zlatne i jednu srebrnu medalju i postavila novi evropski i državni rekord u disciplini P4 (MK pištolj slobodnog izbora, 50 metara, rezultatom od 1602 kruga). Dosadašnji evropski rekord je trajao punih 10 godina.

Ekipa puškom je u disciplini R5 (Dragan Ristić, Zdravko Savanović i Dejan Jokić) je osvojila zlatnu medalju i postavila novi državni rekord (1902,9 krugova), a u disciplini R4 (Dragan Ristić, Dejan Jokić i Siniša Vidić) su osvojili srebro.

Naša reprezentacija je, nastupom u 14 pojedinačnih finala i osvajanjem sedam pojedinačnih medalja, postigla neverovatan uspeh – gotovo svaki od osam strelaca je osvojio medalju (računajući i ekipni deo) i svih 8 strelaca su ispunili predviđene IPC norme za nastup na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari