Partizan bolji od Bahčešehira za Top 16 Evrokupa 1Foto: EPA_EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu ekipu Bahčešehira sa 88:75 (25:17, 17:20, 17:21, 29:17), u utakmici devetog kola Evrokupa i tako i matematički obezbedili plasman u Top 16 fazu.

Partizan sada, dve utakmice pre kraja takmičenja u Grupi A, ima pet pobeda i tri poraza. Burg, koji je i pre ove utakmice izgubio šanse da se domogne mesta koje vodi dalje, ima skor 1/8.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rašon Tomas sa 18 poena, poen manje ubacio je Kodi Miler-Mekintarej, Nikola Janković je dodao 12, a Markus Pejdž deset poena. U redovima Bahčešehira najbolji je bio Erik Grin sa 25 poena.

Bahčešehir je bolje počeo meč, poveo je sa 7:11, ali je tada Miler-Mekintarej trojkom započeo seriju Partizana koju je završio Jaramaz za 19:11.

Trojkom Pejdža, crno-beli su „zatvorili“ prvu četvrtinu (25:17), ali je turski tim, kao i prvu, i drugu deonicu počeo bolje. Predvođen Grinom, Bahčešehir je poveo sa 27:28, ali je domaći tim odmah vratio prednost na svoju stranu. Crno-beli nikako nisu uspevali da se „odlepe“, pa su na veliki odmor otišli sa „samo“ pet poena prednosti – 42:37.

Partizan je u trećoj četvrtini dva puta stizao do plus deset, ali se Bahčešehir uvek vraćao, pa su crno-beli pred poslednju četvrtinu imali samo koš prednosti – 59:58.

Neizvesno je bilo i u poslednjoj četvrtini, gosti su čak i poveli u jednom trenutku, a izabranici Saša Filipovskog su meč prelomili dva minuta pre kraja kada je je Tomas sa šest vezanih poena svom timu doneo plus devet – 84:75.

Partizan u narednom kolu Evrokupa gostuje Burgu, dok će Bahčešehir dočekati Veneciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari