Partizan će izlazak iz Arene koštati 1.000.000 evra 1foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto

Zbog organizacije Svetskog prvenstva u atletici, koje će se u Beogradskoj areni organizovati od 18. do 20. marta, košarkaši Partizana u nastavku sezone igraće kao domaćini u hali „Aleksandar Nikolić“. Ova selidba direktno će uticati na planirani budžet kluba, stava je Ostoja Mijailović, predsednik Partizana.

Prvi čovek crno-belih otkriva da će selidba u nekadašnji Pionir klub koštati milion evra.

„Zabrinut sam. Ako uzmemo u obzir da se u drugom delu sezone igraju odlučujući mečevi, siguran sam da bi Arena tri naredna meseca na svakoj utakmici imala više od 10.000 gledalaca. Po našoj proceni, izlazak iz Arene će klub koštati najmanje 1.000.000 evra. To je užasno veliki novac za Partizan, kako ćemo pokriti taj novac u kasi, za sada ne znam“, naveo je Mijailović, u izjavi za Tanjug.

„Ekipa je navikla na Arenu, imamo rezultat u kontinuitetu, svaka promena parketa, koševa i ambijenta remeti postavljeni sistem. Nadam se da ćemo ovu promenu brzo preboleti. Mala dvorana Arene je naš dom tri godine unazad, tamo je naša teretana i sva potrebna medicinska oprema koju je klub nabavio poslednjih godina“, naglasio je predsednik Partizana, koji se izvinio navijačima koji zbog smanjenog kapaciteta hale „Aleksandar Nikolić“ neće moći da prusustvuju svim mečevima.

„Ispred kluba se najiskrenije izvinjavam svim našim navijačima koji na pojedinim utakmicama neće moći da uđu u halu „Aleksandar Nikolić“. Siguran sam da će razumeti našu situaciju i da će ostati uz naš Partizan i ove momke koji zaista zaslužuju snažnu podršku“, podvukao je Mijailović.