Partizan i definitivno u Evroligi 1Foto: Starsport

Odluku o vajld-kartama za crno-bele i Valensiju doneo je Bord Evrolige koji čine predstavnici 11 klubova osnivača. Partizanu će to biti prva sezona u elitnom klupskom takmičenju još od 2014. godine, dok će se španski tim vratiti posle jedne sezone pauze.

Evroligu čini 11 klubova sa važećim desetogodišnjim A licencama, među kojima je i moskovski CSKA koji je pod suspenzijom zbof rata u Ukrajini. Još tri kluba imaju sigurno mesto Alba, Bajern i Asvel, dok je Monako osigurao svoju poziciju plasmanom u plej-of u nedavno završenoj sezoni.

Na osnovu rezultata u Evrokupu plasman je ostvario šampion Virtus, dok je Crvena zvezda to učinila osvojivši regionalnu ABA ligu.

Partizan je ove sezone propustio dve šanse da se na terenu izbori za evroligaški status pošto su u Evrokupu šokantno eliminisani od Burse, dok je u finalu ABA lige posle dramatične serije bolja bila Crvena zvezda.

Ovo će biti drugi put da Srbija ima dva predstavnika u eliti, kao i poslednji put kada je Partizan učestvovao u sezoni 2013/2014. Tada nismo imali priliku da gledamo evropski večiti derbi zbog sistema takmičenja po grupama, pa će naredna sezona biti posebna i zbog toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari