Partizan i Kevin Panter se definitivno rastali 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Amerikanac karijeru najverovatnije nastavlja u Barseloni.

Bio je kapiten crno-belih, neko od koga se, opravdano, očekivalo da donese brojne trofeje u klub, a na kraju, angažman Kevina Pantera finansijski je mnogo više koštao Partizan, nego što se pehara podiglo za vreme njegovog trogodišnjeg mandata u klubu.

Crno-beli su danas i zvanično potvrdili ono o čemu relevantni mediji danima unazad već pišu – da je saradnja dve strane završena i da će Panter izabrati Barselonu kao narednu košarkašku destinaciju.

Za tri godine provedene u klubu, Partizan je sa Kevinom Panerom kao najboljim igračem, osvojio samo jedan trofej – titulu u ABA ligi 2023. godine, a mandat Amerikanca sa srpskim pasošem pamtiće se i po tome što je naseo na provokaciju Serihija Ljulja u drugom meču TOP 8 faze Evrolige, takođe u takmičarskoj 2022/23.

Zbog incidenta u drugom susretu u Madridu, uprkos vođstvu od 2-0 u pobedama, Partizan nije više mogao da računa na Pantera zbog izrečene suspenzije, što se drastično odrazilo na krajnji ishod u seriji (3-2 za Real).

U klubu su od Pantera očekivali da u sezoni za nama napravi još veći igrački iskorak. Zbog toga su prošlog leta uspeli da ga nagovore da ostane u Partizanu, uprkos tome što je imao primamljivu ponudu Barselone.

Za novu, dvogodišnju saradnju, pokazali su spremnost i da se finansijski pooprilični isprse, s obzirom na to da je u takmičarskoj 2023/24 Panter imao zagarantovana primanja od nekih 2,6 miliona evra. Partizan ga je učinio trećim najplaćenijim igračem Evrolige u prošloj sezoni, međutim za uzvrat nije puno toga dobio.

Pogotovo u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde, Amerikanac je bio neprepoznatljivo loš, procenti šuta su mu bili prosečni i sigurno su njegove partije bile jedan od važnijh razloga rezultatskog neuspeha.

S obzirom na to da je naredne sezone njegova plata trebalo da zabeleži progresivni rast, a da je igrom ostavio neubedljiv utisak, nekako je logično što su u Partizanu odlučili da se Kevinu Panteru zahvale na saradnji i omoguće mu da bez nekog velikog pritiska odabere naredni klub.

Po svemu sudeći, Barselona bi i definitivno trebalo da dobije Kevina Pantera kao bitnu napadačku opciju u sezoni 2024/25.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari