Partizan izgubio u Bolonji u dramatičnom finišu, crno-beli propustili priliku da dođu do trijumfa 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana izgubili su u Bolonji od Partizana rezultatom 88:84 (19:19, 16:12, 27:27, 26:26) u utakmici 25. kola Evrolige, u duelu u kojem su imali veliku priliku da ostvare važnu pobedu u gostima.

Ekipa Željka Obradovića je tri i po minuta pre kraja imala prednost od šest poena prednosti (77:71), ali je potom napravila seriju grešaka i dozvolila domaćima da izjednače.

Meč je odlučen u dramatičnom finišu, u kojem su crno-beli imali vođstvo od 81:79 na 50 sekundi do kraja, da bi Virtus najpre preokrenuo trojkom Ludberga, a potom sačuvao prednost u penal završnici za 16. trijumf u Evroligi.

Crno-beli sada imaju učinak od 12-13, jedan poraz više od Makabija, Baskonije i Valensije, ekipa koje su im konkurenti za plasman u plej-in.

Partizan je meč počeo u krajnje neočekivanoj petorci: Smit, Avramović, Ponitka, Smailagić i Kaminski, a upravo je ova postava gotovo bez grerške odigrala defanzivno tokom većeg dela prve četvrtine.

Crno-beli su posle dve brze trojke Avramovića u 5. minutu došli do pet poena prednosti (10:5), ali je Virtus brzo odgovorio. Domaći su, baš kao i tim iz Humske, igrali na mahove, a trojkom Belinelija na 79 sekundi pre kraja prve deonice Virtus je prvi put poveo (17:16).

Tokom druge četvrtine Partizan je uspevao da održi rezultatski priključa i da se u nekoliko navrata vrati iz zaostatka od 5 poena. Crno-beli su najviše problema imali na centarskoj poziciji, jer je Bruno Kaboklo i na ovom duelu pokazao da je u padu forme.

Polovinom treće deonice činilo se da će Virtus prelomiti meč, jer su domaći posle dve trojke Belinelija stigli do maksimalnih 12 poena viška, ali je finiš trećeg perioda pripao Beograđanima.

Panter je pogodio trojku uz dodatno slobodno bacanje, potom je precizan bio i Avramović i crno-beli su u poslednju deonicu ušli sa samo četiri poena minusa (62:58).

Sjajni Džejms Naneli je u poslednjoj deonici sa 11 poena inicirao je preokret i vođstvo gostiju koje je na nešto manje od tri i po minuta pre kraja iznosilo plus šest (77:71).

Ipak, gosti su dozvolili rivalu da dođe do izjednačenja, da bi Ife Lundberg i Avudu Abas doneli trijumf svojoj ekipi.

Kod crno belih najefikasniji je bio Panter sa 22 poena, Naneli je zabeležio 18, Avramović 16, a Doužer deset.

U ekipi iz Bolonje Lundberg i Belineli su postigli po 20 poena, a Kordinije je ubacio 12.

U narednom kolu Partizan u „Areni“ dočekuje Bajern, a ovaj meč je na programu u četvrtak 8. februara (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari