UEFA kaznila Partizan zbog vređanja Aleksandra Vučića 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je novčano kaznila Partizan sa ukupno 70.000 evra i zatvaranjem dela tribina za 17.000 mesta na narednoj utakmici u evropskim takmičenjima u kojoj će „crno-beli“ biti domaćini zbog ispada navijača na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha.

Partizan je tada posle boljeg izvođenja penala eliminisao Sabah i izborio plasman u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Uefa je u obrazloženju navela da je Partizanu aktivirana uslovna kazna iz marta ove godine zbog rasističkih povika navijača zbog čega će „crno-beli“ morati da zatvore deo tribina za 2.000 mesta.

Evropska kuća je kaznila Partizan sa 30.000 evra i zatvaranjem dela tribina na narednom meču u evropskim takmičenjima za još 15.000 mesta zbog diskriminatorskog ponašanja navijača.

Partizan je kažnjen i sa 30.000 evra zbog upada pristalica „crno-belih“ po završetku meča sa Sabahom, zatim sa 10.000 evra zbog provokativnih poruka navijača, koje su bile uvredljivog karaktera.

Kako saznaje Danas. UEFA je kaznila Partizan zbog pogrdnog skandiranja upućenog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i Bojanu Letiću, fudbaleru kluba iz Azerbejdžana.

U saopštenju se ističe da će „crno-beli“ morati da obaveste UEFA, koji sektori stadiona u Humskoj će biti zatvoreni za navijače na meču protiv Nordsjelanda.

Prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija između Nordsjelanda i Partizana biće odigran 24. avgusta u Danskoj, a revanš je nedelju dana kasnije u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari