Razdanilo se u Humskoj, Partizan preživeo: Golman Jovanović, div-junak crno-belih, dvaput odbranio penal u poslednjoj seriji protiv Sabaha 1Foto: Starsport

Partizan je zaista dao sve od sebe s obzirom na to i da je na početku sezone s nekoliko novajlija i da mu kvalitet tima nije za strepnju protivnika.

Krajnji domet njegovih napora bila su dva gola kojma se izborio bar za produžetke, budući da mu je viceprvak Azerbejdžana Sabah došao na revanš s pobedom od 2:0 pred svojom publikom.

Pošto su u dodatnih pola sata mreže ostale mirne, s bele tačke je odlučeno ko će iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije na megdan Nordsjelandu u plej-ofu, prvo u četvrtak u Danskoj.

Penali

1:0 Pavlović, 1:1 Isajev

2:1 Nikolić, 2:2 Ape

3:2 Kalulu, 3:3 Nurijev

4:3 Antić, 4:4 Kristijan

5:4 Baždar, 5:5 Alaskarov

Prilikom petog penala za goste Alaskarov je pocupnuo ispred lopte, ali nije tako zbunio Jovanovića koji mu je odbranio prizzemni udarac ka levom uglu. Sudija je ponovio penal jer je Partizanov golman napustio gol-crtu pre vremena. Jovanović je odbranio još jednom.

Partizan ide dalje.

Partizan je od početka uspostavio prevlast na terenu. Nadirao je ka porivničkom golu, a drugačije se i nije moglo jer u ovoj utakmici crno-beli nisu imali ni milimater prostora za kalkulisanje.

Kanute je u 9. minutu pogodio prečku, a odbijena lopta je pala s druge strane. Zatim je imao još jednu polupriliku.

Sabah se sabijeno branio u svom kaznenom prostoru ili ispred njega, vrebajući prilike iz protivnapada.

Razdanilo se u Humskoj, Partizan preživeo: Golman Jovanović, div-junak crno-belih, dvaput odbranio penal u poslednjoj seriji protiv Sabaha 2
Foto: Beta/BRANISLAV BOZIC

Jesu Partizanovi udari bili nedorečeni, ali su bili i neprestani. Iz želje da se što pre zatrese mreža azerbejdžanskog viceprvaka gol se i izrodio u 30. minutu. Golman gostiju je prvo nogom odbranio Menigov šut, a onda rukom Saldanjin, ali se lopta odbila do Brazilca koji je iz druge bio nepogrešiv. Sabahova zaliha iz prve utakmice je prepolovljena.

U 57. minutu se agilni Saldanja izborio za slobodan udarac na ivici šesnaesterca iskosa zdesna. Kad je ceo stadion očekivao Nathov upotrebljiv centaršut, izraelski poslovođa se opredelio da uhvati golmana na krivoj nozi. Pucao je u gol, a zatečeni čuvar mreže je stigao tek da rukama pogura loptu unutra.

Partizan je nastavio s naletima. U 70. minutu Ilić se odlučio na šut s dvadesetak metara. Uzdrmao je prečku.

Razdanilo se u Humskoj, Partizan preživeo: Golman Jovanović, div-junak crno-belih, dvaput odbranio penal u poslednjoj seriji protiv Sabaha 3
Foto: Beta/BRANISLAV BOZIC)

Na sredini terena se vodila rovovska borba, a crno-beli su videli nadu i u najmanjoj pukotini u protivničkoj odbrani. Još nekoliko puta su izmamili uzdahe oko 10.000 gledalaca, ali su polušanse odlazile u nepovrat zbog brzopletosti i zamora.

U 100. minutu su pretrnuli Partizanovi navijači. Igrač Sabaha je s 15 metara zahvatio volej punom nogom. Lopta je kao tane išla pod prečku, ali se istakao Jovanović panterskom intervencijom. Njemu i idu najveće zasluge jer je penal odbranio i nadomak Bakua.

U 116. minutu Belić je isključen. Dobio je drugi žuti karton devet minuta posle prvog, oba puta zbog oštrog prekršaja.

Sabah je iz te okolnosti crpeo poslednji atom snage. U 119. minutu je Askerov lako obišao Stojkovića na levoj strani. Išao je pravo na Jovanovića ali iskosa, metar od gol-aut linije. Šutirao je, a golman je još jednom spasao crno-bele. Odbio je loptu nogom.

PARTIZAN: Jovanović, Stojković, Ilić, Marković, Antić, Severina (od 82. Baždar), Belić, Natho (od 82. Nikolić), Kanute (od 64. Šćekić), Menig (od 72. Kalulu), Saldanja (od 110. Pavlović).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari