Partizan milionskim ugovorom "mami" plejmejkera Valensije 1

Kris Džons ponovo među prioritetima crno-belih za narednu takmičarsku godinu.

Time što želi da prvo pojačanje Partizana bude iskusni plejmejker, Željko Obradović negde priznaje sopstvenu grešku koju je napravio ove sezone, insitirajući na tome da aktuelni tim može postići željene rezultate bez prvoklasnog organizatora igre.

Kako tvrdi novinar Arel Ginzber, koji veoma revnosno prati dešavanja na košarkaškom tržištu na Starom kontinentu, Partizan i Virtus spremni su da višemilionskom ponudom privuku Krisa Džonsa da napusti Valensiju.

Amerikanac se u istom kontekstu pominjao i pre par nedelja, mada je tada Željko Obradović tvrdio da nikada o njemu kao pojačanju nisu pričali u stručnom štabu.

Džons je ugovorom vezan za Valensiju, međutim u njemu postoji izlazna klauzula koju su crno-beli spremni da plate.

Nekadašnji košarkaš Makabija i Asvela nedavno je poručio da želi da ostane u Valensiji i da, ukoliko baš bude morao da napusti klub, da bi voleo da se preseli u neku sredinu takođe u Španiji.

Džons je poprilično iskusan plejmejker, vrlo korpulentan, koji je karijeru u Evropi gradio postepeno počevši od Švajcarske, Belgije, preko Bursaspora 2019. pa sve do Makabija, Asvela i Valensije u koju je stigao 2022. godine.

Ove sezone u proseku je beležio 12,7 poena, 2,1 skok i 4,2 asistencije.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari