Partizan mora, Zvezda hoće 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde dolaze u nedelju u Humsku 1 ne samo kao vodeći na tabeli uz impresivan bilans – sedam pobeda u isto toliko mečeva i gol razlikom 22:3, već i osokoljeni posle „velikog“ remija na startu Lige šampiona proti Napolija.

S druge strane Partizan posle posrtanja na startu Superlige i eliminacije iz Kupa Evrope uspeo je da ostvari pet vezanih pobeda u domažem šampionatu.

Dakle, i u ovom 158. derbiju favorita nema. Na strani crveno – belih je svakako kvalitet i pobednički mentalitet, na strani crno – belih domaći teren i „moranje“. Izabranici Zorana Mirkovića će, to je sasvim izvesno, ući u ovaj meč sa mnogo više žara kako bi se iskupili za prethodne kikseve. Međutim, to njihovo „moranje“ može biti i kontraproduktivno. Jer, Zvezda ne mora, ima već sada lepu bodovnu prednost, ali hoće da sa tri novo boda „viška“ rasterećenije nastavi domaći šampionat a više se usredsredi na Ligu šampiona.

Marko Janković ne samo da je bio strelac jedinog gola u meču sa Radom već je bio i jedan od najboljih igrača na terenu.

– Imao sam ulogu polušpica, iza Rikarda i Nikolića. Hteli smo da probamo da vidimo da li je za derbi ili nije. Ni ta postavka nije bila loša, više nas je bilo u napadu. Imamo nekoliko dana da se spremimo za duel sa Crvenom zvezdom. Derbi kao derbi nosi jednu dozu neizvesnosti i nikada se ne zna u kom pravcu će da krene. Igramo na svom terenu i nadam se da će kod svih nas biti dovoljno hrabrosti da preuzmemo odgovornost, da igramo pas, da lopta ide od noge do noge. Mislim da bismo takvom igrom bili mnogo opasniji – smatra Janković.

Ričmond Boaći je u poslednjem zvaničnom meču prvog boravka među crveno-belima, pre odlaska u Kinu, golom u finišu doneo Zvezdi remi protiv Partizana (1:1).

– To je prošlost, a sada je novo poglavlje. Fokusiran sam na novu utakmicu i verujem da svi moraju da budu u službi tima. Nije bitno da ponovo budem strelac, već samo da slavimo u derbiju. Samo to očekujem – nova tri boda. Daćemo sve od sebe da pobedimo Partizan. Rezultat protiv Napolija nam daje nam dodatni „doping“ pred ovaj meč – rekao je Boaći.

Četiri igrača Olimpijakosa na derbiju

U nedelju u Humskoj 1 na 158. derbiju „večitih“ lako se može dogoditi da na terenu vidimo čak četiri bivša fudbalera Olimpijakosa.

U crveno-belim dresovima će nastupiti Marko Marin i El Fardu Ben Mohamed, dok će u crno-belim igrati Marko Janković i Saša Zdjelar.

Borjan najbolji među golmanima LŠ

Milan Borjan je golman sa najboljom učinkom posle prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Zvezdin čuvar mreže drugi je po broju odbrana posle premijernog kola takmičenja sa sedam intervencija, a ispred njega je samo Olsen, golman Rome, koji je u osam navrata zaustavio loptu na putu do mreže, ali je pored toga tri puta kapitulirao. Sedam odbrana, pored Borjana ima i Lopes, golman Liona, ali je on primio gol u duelu sa Mančester sitijem, pa je učinak čuvara mreže srpskog šampiona bez premca u prvom kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari