Partizan na istorijskim ciframa "plaši" Crvenu zvezdu 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli obeležili dosadašnji tok Evrolige uspešnošću u šutu za dva poena.

Večiti derbi, treći ovosezonski, a drugi u Evroligi, odigraće se u četvrtak od 20 časova u Beogradskoj areni (Sport Klub1).

Crvena zvezda će biti domaćin, pred više od 20.000 navijača, ali će uloga favorita pripasti Partizanu.

Crno-beli imaju jedan od najboljih napada u Evroligi ove sezone, više polivalentnih igrača i po mnogima ofanzivnim parametrima nalaze se u samom vrhu.

Ipak, jedan statistički podatak izdvaja pulene Željka Obradovića, ne samo kada je reč o tekućoj takmičarskoj godini već od osnivanja Evrolige.

Naime, posle 18 odigranih kola Kevin Panter i saigrači za  va poena šutiraju impresivnih 60,6 odsto što su najbolji procenti u istoriji najelitnijeg takmičenja.

Kada bi se sezona sada završila, Partizan bi u datoj statističkoj kategoriji postao najbolji tim od osnivanja Evrolige.

Naravno, trebalo bi uzeti u obzir da visoke procente uspešnosti imaju igrači koji suštinski ne igraju puno poput Balše Koprivice (82,4 %) ili su tek pristigli u crno-bele redove (Džejlen Smit).

U datom kontekstu, najreprezentativniji je Bruno Kaboklo, koji ja nekih 20 minuta u igri za dva šutira sjajnih 75,6 odsto (za tri 56,5 %).

Od košarkaša koji imaju procente uspešnosti 60 i više odsto izdvajaju se još: Mateuš Ponitka (70,6%), Alen Smailagić (69%), Džejlin Smit (66,7%), doduše sa samo jednom utakmicom, potom sledi Aleksa Avramović (63,8%), Frenk Kaminski (62,7%), Uroš Trifunović (62,5%), Pi Džej Doužer (61,8%) i za kraj tu je Džejms Naneli (60,7%).

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari