Partizan: Ne dozvoljavamo zloupotrebu stručnog štaba u političke svrhe 1Foto: Grb

Košarkaški klub Partizan saopštio je kasno sinoć da je to klub svih svojih navijača, ali da ne dozvoljava zloupotrebu stručnog štaba u političke svrhe.

Glumac i predsednik Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović objavio je sinoć na svom tviter nalogu fotografije na kojima je u društvu trenera Partizana Andree Trinkijerija i pojedinih članova stručnog štaba.

Trifunović, veliki navijač Partizana, fotografije je objavio je uz komentar: „Čovek (Trinkijeri) koji će me naterati da ponovo dolazim na tekme. I hoću“.

Nekoliko sati nakon te objave Trifunovića usledilo je saopštenje Partizana povodom tih fotografija, a naročito povodom „potonjih komentara i insinuacija koje imaju veze sa dnevno-političkim delovanjem poznatog navijača Partizana“.

„Kao košarkaški klub, Partizan veoma ceni svakog svog navijača bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Kao sportski kolektiv od nacionalnog značaja, ponosni smo na činjenicu da ljudi najrazličitijih interesovanja i shvatanja navijaju za Partizan“, navodi se u saopštenju.

„Ipak, s velikom odlučnošću odbacujemo bilo kakvu mogućnost dovodjenja kluba ili bilo koga od članova kluba u vezu sa političkim delovanjem pojedinaca koji žele da sportske i navijačke strasti stave u službu ostvarenja svojih političkih ciljeva. Sergej Trifunović, uprkos tome što je osvedočeni navijač Partizana, noćas je učinio upravo to, podredivši svoju navodnu ljubav prema klubu svom političkom delovanju“, dodaje se u saopštenju.

Klub je istakao da neće dozvoliti zloupotrebu fotografije sa članovima stručnog štaba.

„Naš izbor je da se bavimo isključivo onim što najbolje znamo, a to je da igramo košarku“, zaključuje se u saopštenju.

Oglasio se nakon toga i predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

„Čast svakome na stavovima i opredeljenju, ali kao predsednik Partizana uvek ću stati u zaštitu igrača, trenera i zaposlenih od zloupotrebe njihovog lika u dnevno-političke svrhe, kao i u dovodjenje kluba u vezu sa stvarima sa kojima nema dodirnih tačaka“, napisao je Mijailović na svom tviter nalogu.

Na ove objave Partizana reagovao je veliki broj navijača tog kluba, ali i Trifunović.

„Hvala mom voljenom klubu što me je stavio u kontekst ‘ostvarivanja političkih ciljeva’. Komentara bez. Velika je pak radost što je Liverpool pred pragom osvajanja željene titule. Njega sam slobodan da volim bez ‘političkih ciljeva'“, napisao je Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari