Partizan nemoćan protiv Uniksa 1Foto: BETA/UNICS Kazan/KSENIYA BOGDANOYVA/DS)

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Kazanju od Uniksa sa 93:70 (22:13, 15:19, 30:21, 26:17), utakmici trećeg kola Grupe A u Evrokupu.

Partizan je igrao bez ideje u napadu i energije u odbrani i zasluženo je doživeo težak poraz. Ovo je četvrti zvanični meč koji je Partizan izgubio od pet odigranih od starta sezone.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Nikola Janković sa 12 poena i četiri skoka. Ognjen Jaramaz je postigao 11, a Kodi Miler-Mekentajer i Stefan Janković po 1o poena. Erik Mika je dodao devet poena, uz četiri skoka.

Uniks su predvodili Ajzea Kenan sa 23 i Džordan Morgan sa 22 poena, a u pobedi su se istakli i Džon Holand i Džon Braun sa po 16 poena. Džamar Smit je upisao 13 poena.

Partizan je igrao bez Rašon Tomasa i Brajana Angole, koji nisu doputovali u Rusiju. Vil Mozli je odigrao samo tri minuta na početku meče, posle kojih nije ulazio u igru.

Uniks je bolje počeo meč, bio je agresivniji u odbrani, dok su u napadu lakše nalazili rešenja. Sa druge strane, Partizan je imao problema sa pozicionom odbranom Uniksa, teško je stizao do poena i prvu deonicu je završio zaostatkom od devet poena, sa svega 13 postignutih koševa.

Druga četvrtina je počela u istom ritmu, Uniks je stigao do plus 13, dok se Partizan mučio sa linije slobodnih bacanja. Partizan je tada stao u zonu, uspeo da odbrani dva napada i u brzoj tranziciji postigne poene, i zaustavi nalet Uniksa.

Uspeo je Partizan da zadrži energiju, i dobrom odbranom stigne na tri poena zaostatka.

Partizan je poluvreme završio sa minusom od pet poena (37:32), ali sa mnogo boljim utiskom nego u prvoj deonici.

Kao i na početku, Uniks je bolje startovao i u drugom poluvremenu, i sa pet vezanih poena naterao trenera Vladu Šćepanovića da zatraži tajmaut, ali nije uspeo da trgne ekipu.

Partizan nije uspevao da pogodi šut za tri poena, za razliku od Uniksa koji je vezao četiri trojke i na tri minuta do kraja treće četvrtine stigao do 22 poena prednosti.

Do kraja treće deonice, Partizan je uspeo da se konsoliduje i trojkom Markusa Pejdža smanji zaostatak na 14 poena (67:53).

U četvrtu deonicu, Uniks je ušao opuštenije i dozvolio Partizanu da smanji prednost na deset poena.

rener Uniksa Dimitris Prifitis tajmautom uspeva da ponovo pokrene svoju ekipu i ne dozvoli da se Partizan spusti ispod deset poena zaostatka. Partizan ponovo ulazi u seriju grešaka, i dozvoljava Uniksu da se lako ponovo odlepi na 20 poena prednosti. Uniks je na kraju trijumfovao sa 23 poena razlike 93:70.

Posle tri kola Partizan ima dva poraza i jedan poraz, dok je Uniks zabeležio dve pobede i jedan poraz.

U narednom kolu Partizan će gostovati Bahčešehiru, dok će Uniks gostovati Burgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari