Partizan opet "minimalcem", ovog puta protiv Rada, do tri boda 1Foto: starspsort (arhivska fotografija)

Posle veoma slabih igara protiv Proletera u Novom Sadu i večeras protiv Rada jedino što hrabri navijače Partizana pred „večiti derbi“ je nada da gore ne može biti.

Ni „šok terapija“ očigledno nije dala očekivani boljitak, „parni valjak“ nikako da krene punom brzinom.

Poput svog predhodnika Miroslava Đukića i aktuelni trener crno – belih Zoran Mirković luta u traženju i tima i igre. Jeste ostvarena peta pobeda u nizu, ali sa ovakvom igrom ta serija će se teško nastaviti. U nedelju dolazi Crvena zvezda kojoj je „samo“ remi protiv Napolija dao dodatni impuls.

Obe ekipe su utakmicu počele prilično leženo, ništa vredno pažnje nije se dešavalo na terenu do pred kraj poluvremena kada su viđene po tri polušanse. Rad je dva puta pokušao preko Mladenovića da ugrozi gol Partizana, jednom je šutirao po zemlji a jednom pod prečku, a odličnu priliku imao je i Mihajlović, međutim, u svim situacijama golman Vladimir Stojković je bio siguran.
Partizan je do gola pokušao prvo preko Zakarića, kasnije je i Rikardošutirao glavom, ali pravo u golmana Rada, da bi na kraju poluvremena Valijente promašio ceo fudbal pred golom.

U drugom poluvremenu Jankković je konačno posle centaršuta Nikolića zakucao loptu (49. minut). Kada je Mladenović u 64. minutu dobio drugi žuti bilo je jasno da Rad može samo slučajno da osvoji bar jedan bod. Partizan je imao nekoliko dobrih prilika (Rikardo se, opet, ispromašivao), ali su mreže do kraja meča mirovale.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari