Partizan opet s Radničkim 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana i Radničkog naigraće se jedni protiv drugih ove nedelje, jer je rasporedom plej-ofa Superlige Srbije „udešeno“ da se samo četiri dana posle prve utakmice polufinala nacionalnog Kupa sretnu i u 32. kolu prvenstva.

S tom razlikom što se iz Beograda sele u Niš i što ovog puta nema popravnog, pa će domaćin sa „Čaira“ imati samo 90 minuta da crno-belima uzme poslednji bod ili bodove u superligaškoj sezoni na izmaku.

– Ako i na drugim utakmicama budemo imali nivo agresije kao protiv Radničkog u Kupu možemo da se nosimo sa svakim. Imali smo u zadnje tri utakmice dva puta Čukarički i Nišlije za rivale i bolje protivnike do kraja nećemo imati. Ako održimo ovaj nivo, onda je to garancija da će u Superligi stvari biti postavljene na svoje mesto. Imamo i Kup koji je za Partizan uvek obaveza i šansa da na neki način spasemo sezonu. Imamo za šta da igramo i da se borimo. Veliki motiv koji igrači prepoznaju – izgovorio je pre puta u Niš četvrti ovosezonski trener „parnog valjka“ Savo Milošević, očigledno zadovoljan činjenicom da se njegov tim psihološki i rezultatski digao posle poraza od Vojvodine u zadnjem kolu osnovnog dela SLS, mada je u Beogradu morao da ostavi jedinog golgetera od pre nekoliko dana Rikarda Gomeša, jer još ima problema s leđima i potreban je za poslednji večiti derbi u takmičarskoj 2018/2019. sa Crvenom zvezdom sledećeg četvrtka.

– Nadam se da će ovaj meč biti drugačiji od našeg poslednjeg gostovanja u Beogradu. Da ćemo odigrati bolje, iskoristiti neku šansu i pobediti, što da ne. Hoćemo da sačuvamo drugu poziciju u prvenstvu pre nego što dođe Kup revanš sa Partizanom. Teren u Nišu je drugačiji i nama kao domaćinima više odgovara – uzda se i u ovu prednost strateg niškog sastava Nenad Lalatović, čiji su puleni u poslednjem duelu sa Beograđanima pred svojom publikom igrali nerešeno (2:2). Taj jesenji egal i martovska pobeda Radničkog (1:0), predvođenog nekadašnjim tandemom iz Humske – Nikola Drinčić, Petar Grbić – nagoveštavaju još jednu zanimljivu bitku Nišlija i Beograđana, na osam koraka distance posle 31. kola.

U drugom derbiju plej-ofa liderska Crvena zvezda ide na noge Čukaričkom (4. na tabeli), Proleter (6) u Novom Sadu čeka Mladost iz Lučana (5), dok će Napredak (7) u Kruševcu ugostiti Vojvodinu (8). U plej-aut bitkama ovog vikenda sastaju se Dinamo – Voždovac, Bačka – Mačva i Rad – Radnik, dok su Zemun i Spartak to učinili još u petak.

Licencirana šestorka

Partizan je uspeo da reprogramira dugove igračima i državi, odnosno obezbedi uslove za dobijanje licence za letnje kvalifikacije za Ligu Evrope, a takav uslov Evropske fudbalske federacije i dozvolu Komisije za licenciranje klubova pri Fudbalskom savezu Srbije ispunili su još novi (stari) šampion Crvena zvezda, njen prvi pratilac u prvenstvu i polufinalista nacionalnog Kupa – Radnički iz Niša, Čukarički, lučanska Mladost, Napredak i Voždovac.

Superliga – 32. kolo

PLEJ-OF

subota

Čukarički – Crvena zvezda 17.00

Napredak – Vojvodina 17.00

nedelja

Proleter – Mladost 17.00

Radnički (N) – Partizan 18.30

PLEJ-AUT

subota

Dinamo – Voždovac 16.00

Bačka – Mačva 17.00

Rad – Radnik 17.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari