Partizan pali motore tek sredinom avgusta 1Foto: STARSPORT

Uvereni su u Partizanu da će u predstojećoj sezoni napraviti rezultatski iskorak, neuporediv sa „dostignućima“ u poslednjih pet-šest godina.

Crno-beli u jeku prelaznog roka rade na pojačanjima gotovo na svim mestima u timu. Nakon neuspeha da angažuje talentovane, ali i dokazane srpske košarkaše, Trinkijeri se okrenuo inostranom tržištu i za desetak dana doveo trojicu Amerikanaca i jednog Letonca. Nemanji Gordiću (prvo pojačanje), pridružili su se krilni centar Rašon Tomas, centar Vilijam Mozli, Žanis Pejners (uspešno pokriva pozicije tri i četiri), kao i bek Kori Volden. Sve njih, zajedno sa starosedeocima, među kojima je i Ognjen Jaramaz, koji će nakon raskida ugovora sa španskim Burgosom obnoviti saradnju, italijanski stručnjak okupiće sredinom avgusta.

Planirano je da nakon prozivke Partizan trenira u Beogradu, gde će odigrati i nekoliko test mečeva. Sredinom septembra, 14. i 15, crno-beli će učestvovati na pripremnom turniru u Rumuniji, zajedno sa domaćinom Klužom, Fenerbahčeom i Mornarom iz Bara.

Nakon toga, sledi povratak u Beograd i odlazak na Superkup ABA lige, koji se ove godine održava u Zagrebu, od 26. do 29. septembra. Rival crno-belih u četvrtfinalu biće Mega. To će biti glavno zagrevanje za početak takmičenja u Evrokupu. Prvi meč Partizan će igrati 1. oktobra u Italiji, protiv Venecije, a tri dana kasnije startovaće i u ABA ligi, gde ih očekuje gostovanje Igokei u Laktašima.

Do početka zvaničnih utakmica, Partizan bi trebalo da dovede najmanje još jednog visokog igrača, kao i polivalentnog u spoljnoj liniji. Crno-belima je prioritet klasična petica, s obzirom da je nakon isteka ugovora Đorđa Gagića i Nikole Jankovića jedino Vilijam Mozli sposoban da odigra na poziciji centra. Vasiliju Pušici je takođe istekao ugovor; s obzirom da je Partizan doveo Gordića i Voldena koji su u stanju da pokrivaju mesta jedinice i dvojke, teško je očekivati da će klub ponuditi novi ugovor bivšem studentu San Dijega i Nortisterna.

Upitno je i šta će biti sa Novicom Veličkovićem (istekao ugovor) kao i Stefanom Jankovićem i Bandžom Sijem. NJih dvojica su pod ugovorom, ali su prošle sezone ostavili osrednji utisak. Osim Vanje Marinkovića, koji je potpisao ugovor sa Valensijom (2+1) za obeštećenje od 200.000 evra, jedini igrač koji ima trenutnu tržišnu vrednost, Aleksej Nikolić, nalazi se na raskrsnici između ostanka u Humskoj i prelaska u redove Virtusa iz Bolonje, koji mu nudi bolje finansijske uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari