Partizan pao posle produžetaka u Belgiji, ništa od Evrope 1Foto: Beta/ FK Partizan

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u plej-of kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su večeras u gostima posle produžetaka izgubili od ekipe Šarlroa sa 1:2.

Domaći tim je poveo u desetom minutu golom Dorijana Desoleja, izjednačio je Sejduba Suma u 53, a pobedu Šarlroi doneo je Kaveh Rezai u 107. minutu.

Šarlroa će se za plasman u Ligu Evropa boriti sa ekipom Leh iz Poznanja, koja je na pobedila Apolon sa ubedljivih 5:0.

Belgijski tim je poveo posle prve šanse na meču, u desetom minutu. Nakon kornera, jedan fudbaler Šarlroa je šutirao, Vladimir Stojković je odbranio, ali je Desole natrčao na odbijenu loptu i poslao je iza ledja golmana Partizana.

Šarlroa je diktirao tempo na početku utakmice, crno-beli su se pritiska oslobodili u finišu poluvremena, ali prilika za gol nije bilo.

Partizan je zaigrao mnogo bolje, agresivnije i brže u nastavku i stigao je do izjednačenja pogotkom Sume 53. minutu. Takuma Asano je sjajno ubacio loptu na peteras s desne strane, a Suma je samo podmetnuo nogu i poslao je u mrežu.

Suma je bio u glavnoj ulozi i u nastavku meča, imao je još dve dobre prilike, ali ih nije iskoristio pa je meč otišao u produžetke.

Na samom početku drugog produžetka, u 107. minutu, belgijski tim je ponovo stigao do vodjstva.

Bojan Ostojić je na ivici kaznenog prostora igrao rukom zbog čega je zaradio žuti karton, a odgovornost da izvede slobodan udarac iskosa sa leve strane preuzeo je Rezai. Iranski fudbaler je sjajno izveo slobodan udarac i loptu od stative poslao u gol.

Crno-beli su do kraja meča krenuli na sve ili ništa, pokušavali su da stignu do izjednačenja, ali se rezultat nije promenio, pa su se oprostili od Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari