Partizan pobedio Crvenu zvezdu u derbiju 21. kola ABA lige, crno-beli u drugom poluvremenu napravili neverovatan preokret za trijumf 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 92:81 u utakmici 21. kola ABA lige i tako napravili veliki korak ka osvajanju prvog mesta u ligaškom delu regionalnog takmičenja.

U petom derbiju ove sezone crno-beli su došli do druge pobede posle neverovatnog preokreta u drugom poluvremenu, nakon što su u dva navrata tokom prvog poluvremena bili u zaostatku od po 20 poena.

Početak utakmice protekao je u znaku Fakunda Kampaca, koji je, nakon trojke Zeka Ledeja i početnog vođstva Partizana, preuzeo konce igre u svoje ruke.

Zahvaljujući reprezentativcu Argentine, ali i velikoj dominaciji u skoku pod oba obruča crveno-beli su iz minuta u minut stvarali prednost. pa su serijom od sedam vezanih poena došli do 12:5, a ubrzo potom i do 24:12.

Početkom druge četvrtine Kampaco je sa dve trojke, i jednom prelepom asistencijom za Filipa Petruševa igračima Zvezde omogućio da odu na prednost od čak 20 poena (44:24).

Igračima Partizana ništa nije polazilo za rukom u tim trenucima, ali su uspeli da koliko-toliko prekinu nalet Zvezde i pred drugo poluvrem smanje na 48:34.

U trećoj četvrtini Zvezda je u potpunosti stala, uspevala je da održi razliku zahvaljujući sporadičnim potezima Luke Vildoze, ali su crno-beli u tim momentima pokazali znatno veću energiju u odnosu na prvo poluvreme.

Crveno-beli su pravili greške i u napadu i u odbrani, dok je sa druge strane Partizan potpuno preuzeo ritam utakmice. Kevin Panter i Zek Ledej su povukli crno-bele, a ključni trenutak dogodio se u poslednjem trenutku treće deonice.
Zvezda je umesto sa 66:58 u završnih deset minuta ušla sa samo tri poena plusa, pošto je Jam Madar prvo pogodio za dva, a potom iskoristio grešku Vildoze i ukradenu loptu Matijasa Lesora pretvorio u trojku.

Od tog momenta Zvezda je stala, Kampaco je dobio petu ličnu grešku, a Partizan je velikom serijom na početku poslednjeg perioda došao do deset poena prednosti (76:66). Od tog trenutka bilo je jasno da Zvezda nema snage za preokret i Partizan je bez puno uzbuđenja priveo utakmicu kraju.

U ekipi Željka Obradovića najefikasniji je bio Matijas Lesor, koji je uz 27 poena imao i osam skokova, Zek Ledej je ubacio 17, a Dante Egzum 15 poena.

Kod crveno-belih najbolji je bio Fakundo Kampaco, koji je postigao 21 poen i to sve u prvom poluvremenu, Luka Mitrović je postigao 17, dok je Ben Bentil dodao deset poena.

Posle ovog duela Partizan imaju učinak od 19-2, dok Zvezda ima skor 17-3 i meč manje zbog odloženog gostovanja Cedevita Olimpiji u Ljubljani.

Utakmici u Štark Areni prisustvovalo je 17.124 gledalaca, što je novi rekord ABA lige.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Studentski centar u nedelju 19. marta (19.00), dok Partizan igra protiv Budućnosti u Podgorici (21.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari