Partizan pobedio Čukarički posle preokreta 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/DS

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Čukarički sa 3:2 u poslednjoj utakmici 29. kola Super lige Srbije.

Derbi kola na stadionu Partizana pred oko 1.000 gledalaca pripao je domaćinu i to pošto su viđena dva preokreta. Prvo je preokrenuo Čukarički, da bi potom i crno-beli s dva gola Zorana Tošića došli do tri boda, odnosno prve pobede posle četiri uzastopna poraza, ali i prvog trijumfa novog trenera Save Miloševića.

Partizan je poveo golom Rikarda Gomeša u 32. minutu, da bi Čukarički izjednačio preko Luke Stojanovića u 37.

Nerešenim ishodom završeno je prvo poluvreme, a potom se u drugom borba rasplamsla. Čukarički je u 58. minutu preokrenuo golom Luke Lukovića, ali Partizan je ipak uspeo da uzvrati.

Sjajnim šutem Tošića sa oko 18 metara iz slobodnog udarca u 74. minutu Partizan je došao do izjednačenja, a tom prekidu prethodio je žuti karton kapitenu Čukaričkog Marku Dociću, posle kog se trener „brđana“ Simo Krunić bunio kod sudija, zbog čega je zaradio isključenje.

Samo pet minuta kasnije Đorđe Ivanović dobro je prošao po levoj strani, šutirao, ali samo do golmana Nemanje Belića koji je odbio loptu, na koju je natrčao Tošić i doneo preokret Partizanu.

Crno-beli su ovom pobedom pretekli Čukarički na trećem mestu tabele Super lige i sada imaju 54 boda, jedan više od veerašnjeg rivala na četvrtom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari