Partizan pobedio TSC u derbiju kola, Urošević doneo tri boda crno-belima 1Slobodn Urošević (desno). Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima TSC sa 3:2 (1:1) u derbi utakmici 18. kola Superlige Srbije. Ovom pobedom crno-beli su se izdvojili na drugom mestu na tabeli domaćeg prvenstva sa četiri boda prednosti u odnosu na tim iz Bačke Topole.

Ekipa Gordana Petrića je do trijumfa stigla posle sjajnog pogotka Slobodana Uroševića, koji je iz slobodnog udarca sa 25 metara poslao loptu u levi gornji ugao.

Tokom većeg dela meča domaći su kontrolisali ritam igre, imali veći posed lopte, više opasnih napada i više šansi, međutim, gosti su osvojili tri boda jer su iskoristili sve šanse koje su stvorili.

Partizan je prikazao prosečnu partiju, a opravdanje može da ima u gustom rasporedu u proteklih mesec dana, velikom broju odigranih mečeva i očiglednom umoru igrača, što je i glavni razlog za činjenicu da se ekipa nalazi u padu forme.

Na sreću Gordana Petrića, forma u kojoj se ove jeseni nalazi Slobodan Urošević je konstantno u usponu.

TSC je stigao do vođstva posle samo 75 sekundi, nakon što je Ratkov svladao Popovića uz asistenciju Đakovca.

U 42. minutu Pantić je odlično uočio Rikarda, ovaj je leđima okrenut golu primio loptu i potom uputio povratni pas ka Nathu, koji je preciznim udarcem sa 17 metara pogodio mrežu.

U drugom poluvremenu nije bilo izrazitih prilika, sve do 70. minuta. Tada je Đakovac loše intervenisao u svom šesnaestercu posle kornera, lopta se odbila do Saničanina, koji je sa desetak metara savladao Ilića za preokret crno-belih.

Ubrzo potom Rikardo je mogao da donese gostima dva gola prednosti, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola. Kazna za taj promašaj Beograđane je stigla samo četiri minuta kasnije. TSC je posle dobre akcije i loše reakcije odbrane Partizana izjednačio golom Mirčevskog posle centršuta Ilića.

Ipak, četiri minuta pre kraja, Urošević je sjajnim pogotkom krunisao svoju odličnu partiju i doneo Partizanu veoma važne bodove u trci za mesto na kraju sezone, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari